02-11-2022

Snimala se za TikTok: Pronađena djevojčica iz Bara

Djevojčica koja je nestala sinoć u Baru, pronađena je jutros oko 9.30 iza brda Volujica.

Snimala se za TikTok: Pronađena djevojčica iz Bara | Radio Televizija Budva

Foto: Primorski portal

Prema prvim informacijama Primorskog portala, djevojčica ima lakše povrede u vidu ogrebotina.

Djevojčicu su pripadnici UPSUL-a iza Volujice čamcem prevezli do Gata 5 u barskoj luci.

"Djevojčica je pronađena na milju i po od tunela Volujica prema Ulcinju. Plivala je.", potvrdio je za Primorski portal pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić. Akcijom je koordinirala Služba zaštite i spašavanja Bar.

"Dobili smo poziv iz Službe zaštite i spašavanja Bar da je nestala djevojčica u rejonu iza Volujice u noći između utorka i srijede. Isplovio je naš čamac SAR 1 i pretraživali smo područje od rta Volujice do Utjehe. Angažovali smo i veliki dron. Tokom noći je nismo našli, a akcija je trajala do 3:30 minuta. Jutros u 8.00 časova na zahtjev Službe zaštite i spašavanja Bar mi smo isplovili spasilačkim skuterom i uz obalu je tražili. Takođe, je podignut dron", kazao je Lukšić dodajući da je djevojčica kad je pronađena imala ogrebotine po tijelu.

Podsjetimo, petnaestogodišnja djevojčica, državljanka Rusije, nestala je juče u Baru. Nestanak je prijavila njena majka. Iz Službe zaštite i spašavanja za Primorski portal su potvrdili da je majka prijavila nestanak djevojčice i potraga za njom počela je u noći između utorka i srijede.




Izvor