18-09-2019

„Stripovanje“ sjutra u Budvi

Festival stripa pod nazivom "Stripovanje", biće realizovan sjutra, 19. septembra, u organizaciji Narodne biblioteke Budve, pod čijim okriljem se odvija Škola stripa i ilustracije.

„Stripovanje“ sjutra u Budvi | Radio Televizija Budva

Radionice stripa vodi Simon Vučković, a od marta 2017. godine školu stripa je prošlo više od 300 polaznika uzrasta od pet do osamnaest godina.

Zvanični gosti i predavači festivala "Stripovanje" su strip-autori Milivoj Kostić i Goran Šćekić koji će se predstaviti u Narodnoj biblioteci Budve 19. septembra u 17.00 časova.

Nakon toga, u 17.30 časova biće realizovana jednosatna radionica stripa, a potom će u 18.30 časova sa polaznicima radionice razgovarati pomenuti predavači.

U 19 časova u Narodnoj biblioteci Budve, biće otvorena izložba radova polaznika Škole stripa i ilustracije i ostalih koji će biti prisutni na Festivalu. Prvi dio festivala koji se dešava u Narodnoj biblioteci Budve je namijenjen mladima koji žele da uče kako se crtaju stripovi i prave ilustracije.

Drugi dio programa festivala Stripovanje biće realizovan u bioskopu Cadmus cineplex gdje će u 20.15 časova biti orvorene izložbe dva predavača – Milivoja Kostića i Gorana Šćekića, nakon čega je, od 20.30 časova planirana projekcija filma "The Angry Birds".

Organizator programa i inicijator Škole stripa i crtanja je Narodna biblioteka Budve, a ovaj Festival su pomogli bioskop Cadmux cineplex, Udruženje strip-autora Crne Gore, Turistička organizacija Budve i likovna radionica Art duga.

Program je besplatan.