25-07-2023

Sugrađanin Aleksandar Aleksić kreirao iOS aplikaciju Budva Explorer

Naš sugrađanin Aleksandar Aleksić kreirao je novu iOS aplikaciju Budva Explorer koja je, kako je objasnio, namijenjena svim stanovnicima Budve, kao i turistima. Aplikacija je zamišljena kao vodič kroz grad, a na njoj će biti ažurirane najave događaja, kontakti provjerenih taksi službi, red vožnje autobusa u lokalnom saobraćaju, važni brojevi telefona.


Foto: Privatna arhiva/Printscreen/portal RTV Budva

"Aktivno sam radio na ovoj aplikaciji zadnja tri mjeseca da bih je osposobio. Sada kreće ostvarivanje saradnji sa organizacijama i popunjavanje sadržaja. Računam da će kroz nekoliko dana popunjenost biti na nekom optimalnom nivou", istakao je Aleksić, naglasivši da je za UI/UX dizajn bio zadužen Miroslav Boljević.


Foto: Printscreen/Aleksandar Aleksić

Budva Explorer je za sada dostupna na engleskom, ruskom i na našem jeziku, a kako Aleksić kaže u planu je da bude uvršteno još jezika.

"Ukoliko organizujete neki događaj, svirku, festival, književno veče, izložbu, ili imate taksi firmu i želite da vas ubacim u aplikaciju - kontaktirajte me putem Facebook-a ili na broj telefona 068 584 147. Za sada su moje usluge besplatne tako da iskoristite priliku. Primijetićete da za sada nema mnogo izlistanih najava događaja", dodao je on.

Aplikaciju možete preuzeti na sljedećem LINKU.


M.S.