05-06-2022

Švajcarac Damijen Venger pobjednik fjučersa u Budvi

Švajcarski teniser Damijen Venger pobjednik je teniskog turnira “Budva Open I”. On je danas u finalu savladao Simona Entonija Ivanova iz Bugarske sa 2:0. Po setovima je bilo dva puta po 6:4 u Vengerovu korist.


Sa svečane ceremonije, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Venger i Ivanov u finale su usli sa velikim motivom, jer su juče eliminisali najbolje rangirane tenisere na fjučersu u Budvi. Švajcarac je pobijedio prvog nosioca Francuza Arolda Majoa, a Ivanov uzbekistanskog igrača Humojuna Sultanova, koji je bio drugi nosilac.

Na centralnom terenu na Slovenskoj plaži 474. i 966. teniser svijeta prikazali su kvalitetnu igru, kako i dolikuje meču za trofej. Godinu stariji Švajcarac je priželjkivao prvu titulu u sezoni, a Bugarin imao veliku želju da pruži dobar otpor favoritu. Ipak, odlučujući faktori bili su Vengerovo iskustvo i veća fokusiranost u ključnim momentima, pa je četvrti nosilac osvojio i četvrti trofej u karijeri.

Pobjednik turnira ističe da je iza njega veoma duga sedmica, u kojoj je odigrao nekoliko zahtjevnih mečeva.


Damijen Venger, Foto: Facebook

“Srećan sam što sam pobijedio nakon dva seta i što sam osvojio turnir u Budvi. Ivanov je igrao jako čvrsto i agresivno, ali sam cijelo vrijeme pokušavao da uzvratim na isti način. Ostajem i na drugom turniru ovdje, imam veliko samopozdanje i nastojaću da pružim dobre partije”, kazao je Venger.

Na učinak na turniru osvrnuo se i Ivanov, uz pohvalu da je u našem gradu organizovano veoma dobro takmičenje.


Simon Entoni Ivanov, Foto: portal RTV Budva/M.S.

“U četvrtfinalu i polufinalu igrao sam protiv drugog i trećeg nosioca, a prošle sedmice takođe sam igrao finale u Grčkoj. U Crnoj Gori uvijek igram dobro. Kada sam bio junior osvojio sam dva turnira u Podgorici. Nažalost, neću moći da učestvujem na drugom fjučersu u Budvi, ali daću sve od sebe da ponovo dođem ovdje sljedeće godine”, izjavio je Ivanov.

Trofej pobjedniku uručio je predsjednik Odbora direktora HG Budvanska rivijera Mijomir Pejović, a nagradu za drugo mjesto dodijelio je Gor Hazarijan iz organizacije SportLAND.

Prigodne poklone od kompanije Ivmax finalistima je uručio predsjednik TK Budva Rivijera Tino Plamenac.

Već danas počele su kvalifikacije za “Budva Open II”, takođe turnir ITF Futures kategorije. Glavni žrijeb počinje sjutra , a finale je planirano za 12. jun.


M.S.