12-06-2022

Kristofer Hejman pobjednik turnira “Budva Open II“

Belgijanac Kristofer Hejman osvojio je danas teniski turnir “Budva Open II“, nakon što je u finalu bio bolji od švajcarskog igrača Damijena Vengera sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1).


Svečana ceremonija, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Prvi i drugi nosilac turnira prikazali su borbenu igru. Za Vengera je, nakon trijumfa u singlu prošle nedjelje, kao i trofeja koji je juče osvojio u dublu, bio izazov da u Budvi stigne do treće titule, dok je Hejman stremio ka prvom ovogodišnjem trofeju u singlu.

Na startu je bolji bio Švajcarac. Poveo je sa 1:0 u setovima, imao otvoren put ka pobjedi, ali je Hejman bio fizički spremniji i uspio je da preokrene rezultat, prikazavši izuzetno ubjedljivu igru u odlučujućem setu.

"Imao sam jako uspješnu sedmicu, ali i ugodan boravak u Budvi, kojom sam prijatno iznenađen i bilo mi je veoma lijepo. Što se tiče finala, gubio sam, ali sam upornošću uspio da se vratim i preokrenem. Vjerovao sam u pobjedu do kraja i uspio da podignem nivo igre. U Budvi sam osvojio prvu titulu ove sezone, sada ću igrati na turnirima u Belgiji. Nadam se da ću kasnije u julu učestvovati i na jačim takmičenjima", istakao je Hejman nakon finala.


Kristofer Hejman, Foto: portal RTV Budva/M.S.

U prethodne dvije sedmice Vengeru je prijala Budva. Iz našeg grada se vraća sa dva trofeja, ali ostaje žal zbog današnjeg meča.

"Danas mi je falilo snage, jer sam juče igrao tri meča. Krenuo sam dobro, ali me je stigao umor i nisam mogao da se borim za svaki poen. To je negdje i uzrok poraza. Srećan sam zbog dva trofeja. Bilo bi idealno da sam pobijedio i u trećem finalu, ali zadovoljan sam. Ostvario sam dobar rezultat", naglasio je Venger.

Uslijedila je ceremonija dodjele priznanja. Pobjedniku turnira “Budva Open II“ Kristoferu Hejmanu trofej je uručio načelnik Službe predsjednika Opštine Budva Nikola Jovanović, dok je vicešampionu Damijenu Vengeru nagradu dodijelio direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj.


Hejman i Jovanović, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Nikola Kralj iz Turističke organizacije opštine Budva uručio je nagrade u znak zahlvanosti predsjedniku Teniskog saveza Crne Gore Dimitriju Rašoviću, jednom od organizatora Goru Hazarijanu, direktorki turnira Neveni Atanasijević, supervizoru Tojgaru Agozu, Veljku Vasiću iz organizacije, sudijama Miodragu Iliću i Sonji Čančar i fizioterapeutu Predragu Adžiću.

Predsjednik Teniskog kluba "Budva Rivijera" Tino Plamenac uručio je robne nagrade učesnicima finala. On se zahvalio tamičarima, organizaciji SportLAND i svim sponzorima koji su ovaj turnir učinili mogućim.

Izrazio je nadanje da će turnir postati tradicionalan, te da je u planu organizacija još jednog takmičenja u septembru.


Zakuska, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Po završetku finala i dodjele nagrada upriličena je zakuska za sve prisutne.

Dva turnira ITF Futures kategorije organizovali su Teniski savez Crne Gore, Teniski klub "Budva Rivijera" i organizacija „SportLAND” iz Jermenije, uz podršku Opštine Budva, HG Budvanska rivijera, JP Morsko dobro i TO Budva.



M.S.