19-11-2018

Takmičari BK "Budva" na međunarodnom turniru osvojili tri zlatne i jednu srebrenu medalju

Takmičari Bokserskog kluba "Budva" učestvovali su na međunarodnom turniru “Zagreb Open” koji je održan od 16. do 18. novembra u Zagrebu, a na kome su učestvovali bokseri iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Njemačke, Mađarske i Rumunije.

Takmičari BK

"Školarac do 59 kg Nikola Radenović je pobjedio Anta Blažića iz Hrvatske, kao i Bogdana Cidru i Sandora Balinta iz Rumunije i na veoma ubjedljiv način osvojio zlatnu medalju", saopšteno je iz BK "Budva".

Kako dalje ističu, junior do 70 kg Miloš Krasnici je nakon apsolutne dominacije u ringu i pobjede nad hrvatskim bokserima Ilijom Marjanovićem i Božom Gojevićem došao do zlata.

Mladi do 64 kg Stavan Sjekloća je takođe došao do zlata pobjedivši Bruna Romzana i Roka Bukovca iz Hrvatske.

"Senior do 75 kg i kapiten kluba Petar Marčić je pokazao da sazrijeva u veoma kvalitetnog seniora. To je dokazao pobjedama nad odličnim Mihailom Jugovićem iz Hrvatske, zatim Janom Sekolom iz Slovenije i u finalu je u izjednačenom meču izgubio od Mađarskog reprezentativca Zoltana Harce koji je osvajač 2 medalje na seniorskim prvenstima Evrope i ucesnik Olimpijskih igara. Tako je Matčić osvojio srebrnu medalju", navode iz ovog kluba.

Evropska šampinka Bojana Gojkovic je otputovala u Zagreb, ali u poslednjem momentu je odlučeno da ne učestvuje na turniru zbog manjih zdravstvenih problema.