19-03-2021

Tomas: Građani Budve poštuju mjere o samoizolaciji

Prema riječima inspektorke Snežane Tomas do sada nije bilo drastičnih slučajeva kršenja rješenja o samoizolaciji. Uglavnom su se sva lica nalazila na adresi koju su ostavili inspekciji.

Tomas: Građani Budve poštuju mjere o samoizolaciji | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Sanitarni inspektori u svom poslu stavljaju fokus na nekoliko vrsta kontrola.

"A to su pisanje rješenja za oboljela lica o samoizolaciji i kontrola istih. Pored toga i kontrola zdravstvenih ustanova, vaspitno-obrazovnih ustanova i ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti kada oni rade.",kazala je za Polis Snežana Tomas sanitarno zdravstena inspektorka.

U kontroli lica koja su u samoizolaciji sanitarnim inspektorima pomažu policajci.

"Uz asistenciju pripadnika Mup-a idemo na adresu lica koje su u samoizolaciji. Pozovemo lice da se pojavi na prozoru kako bi se uvjerili da je na datoj adresi. Uglavnom do sada nije kršena ta mjera, sva lica su zatečena na datoj adresi.",istakla je ona.

Sanitarna inspekcija ne izdaje potvrde o prestanku samoizolacije.

"Naše rješenje važi 14 dana, po završetku tog perioda osobe idu kod izabranog ljekara, a da li je potrebno produžiti samoizolaciju o tome odlučuje izabrani ljekar.",kaže Tomas.

Budva je konačno dobila još jednog sanitarnog inspektora, tako da ih je sada dvoje.

"To je dobra vijest. Meni je sada puno lakše i možemo brže i lakše da obavljamo svoje zadatke.", istakla je Tomas.

Ona napominje da je komunalna inspekcija nadležna za kontrolu nošenja maski i držanja distance na javnom mjestu apelujući na građane da poštuju epidemiološke mjere kako se one ne bi ponovo pooštravale.

J.M.