16-12-2023

Trodnevni novogodišnji program u “kraljici Mediterana“

Poznati hrvatski i regionalni pop pjevač – Toni Cetinski, sa budvanskom publikom će uploviti u novu 2024. godinu i na taj način zaokružiti tradiciju najljepših novogodišnjih proslava dugu 25 godina.


Foto: TO Budva

Kako su najavili iz Turističke organizacije opštine Budva, muzički program će u subotu, 30. decembra otvoriti koncert Gradske muzike Budve, nakon kojeg će uslijediti nastupi benda “Akademia” iz Bara, Big benda Dejana Petrovića i trenutno najpopularnije pjevačice narodne muzike Aleksandre Prijović.

"U nedjelju, 31. decembra, na trgu ispred Starog grada koncert pod nazivom “Djeci diječije” će održati dječiji hor “Zvjezdice” kojim rukovode Ana Klepić i Sanja Perić, a pop/rock zvuk, koji će i obilježiti drugo novogodišnje veče, na binu će prvo “donijeti” Đorđe David & Death Saw uz Ivanu Peters i specijalnu gošću Slavicu Angelovu. U nastavku programa će nastupiti rock grupa “Van Gogh” i Toni Cetinski", kazali su oni.

Koncert klasične muzike pod nazivom “Muzika raspoloženja” i ove godine će se održati u već tradicionalnom terminu – 1. januara u 14 sati.

"Poznate operske arije publici će predstaviti Ljubica Vranješ, Dragoljub Arsić, Vesna Đurković, Marko Živković i Lana Asija Dabović, a specijalni nastup i nesvakidašnju virtuoznost na klaviru će ljubiteljima klasičnog zvuka pokloniti mladi budvanski pijanista Nemanja Radulović", navode iz TO Budva.

U večernjem terminu će nastupiti poznate muzičke zvijezde - Nikola Rokvić, Marija Šerifović i Željko Joksimović.

Besplatna podjela poklon paketića, pod nazivom “Djed bijeli sreću dijeli” ove godine je planirana za 29. decembar (Petrovac) i 31. decembar (budvanska rivijera).

Organizatori su kazali da će specijalnoj novogodišnjoj atmosferi, po kojoj je Budva prepoznata već skoro tri decenije, prethoditi dvije velike manifestacije.

"“Budi u Budvi” će svakog vikenda u decembru ispred Starog grada okupljati najmlađe zanimljivim i kreativnim dječijim programima dok će se “Adriatic Street Food" festival koji će ove godine trajati od 1. decembra do 15. januara okupiti ugostitelje sa različitim gastro ponudama na platou ispred nekadašnjeg Jugoslovenskog riječnog brodarstva, uz svakodnevne muzičke programe", kazali su iz TO Budva.