05-04-2023

Turski državljanin kažnjen 755 eura zbog bestidnog ponašanja u butiku

Sud za prekršaje u Budvi kaznio je državljenina Turske koji će morati da plati 755 eura, jer je seksualno uznemiravao radnicu u butiku, skidao se nag i pokušavao da je poljubi. To je Portalu RTCG saopštio predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.


Ilustracija, Foto: Pixabay

"Sud za prekršaje danas je u hitnom postupku izrekao novčanu kaznu u iznosu od 775 eura, državljaninu republike Turske M.K. (1987) zbog prekršaja iz čl 7.st. 2. Zakona o javnom redu i miru počinjenih u tri navrata i to: u toku februara (25. i 27.) i 03. aprila na štetu I.V (2001) iz Budve", kazao nam je Đukanović.

Prekršaji koje je turski državljanin počinio odnose se na naročito "drsko, bestidno i uvrjedljivo ponašanje koje je sprovedeno u butiku u kome je oštećena zaposlena".

"Okrivljeni je u toku februara, oba puta kada se zadesio u butiku izlazio iz kabine za presvlačenje u donjem vešu, odnosno pozivao radnicu da dođe do kabine kada je bio i potpuno nag, dok je 3. aprila prišao radnici do pulta, više puta hvatao je rukom za njenu ruku, ljubio je u obraz i vrat i grlio rukama oko tijela", pojasnio je Đukanović.

Turski državljanin je kaznu morao da plati odmah nakon izricanja odluke, s tim što mu je u kaznu uračunato i vrijeme koje je proveo u prostorijama za zadržavanje u CB-u Budva.

(RTCG)