05-05-2023

U OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša” danas odavanje pošte stradalima u OŠ „Vladislav Ribnikar”

Okupljanje je zakazano za danas u 8:40h, kako bi se odala pošta minutom ćutanja za nastradale u stravičnoj tragediji koja se dogodila 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" u beogradskoj opštini Vračar, a koja je potresla cijeli region, pa i svijet. Cilj okupljanja ujedno je i da se još jednom skrene pažnja na ozbiljnost nasilja u školama.

U OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša” danas odavanje pošte stradalima u OŠ „Vladislav Ribnikar” | Radio Televizija Budva

Foto: Pexels

Kako je kazao za portal RTV Budva, Novak Ljubanović direktor OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" predstavnice iz Savjeta roditelja te škole pokrenule su inicijativu za okupljanjem roditelja ispred svih Škola na nivou Crne Gore.

Događaj je organizovan u saradnji sa Upravom škole, a dogovoreno je okupljanje roditelja, đaka i nastavnika kako bi se odala pošta nastradalima minutom ćutanja i još jednom skrenula pažnja na vrsnjačko, pa i svaki drugi vid nasilja koje je, čini se, više nego ikad uzelo maha.

Prvi čas (30 minuta) će biti posvećen prevenciji nasilja,značaju sprečavanja nasilja u školama i njihov odgovoran pristup ovoj pojavi i bice realizovan na nivou škole.

U 8:30h će se u dvorištu OŠ Stefan Mitrov Ljubiša okupiti đaci, nastavnici i roditelji i simbolično u 8:40 minutom cutanja odati poštu postradlima.