07-05-2019

U pola crnogorskih hotela po jedan zaposleni

U Crnoj Gori ukupno posluje 310 hotela, od čega 147 ima samo po jednog zaposlenog, pokazuju podaci do kojih je došla konsultantska kuća Fidelity Consulting. Dan prenosi da bi to značilo da, kako su kazali, jedan čovjek u hotelu obavlja više poslova, kao što su recepcioner, kuvar, konobar, menadžer i pravnik.

U pola crnogorskih hotela po jedan zaposleni | Radio Televizija Budva

List piše da se time bavio i ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović koji je kazao da u Crnoj Gori ima hotela koji posluju pod sumnjivim okolnostima, te da će njihovo poslovanje biti provjereno.

On je rekao da su u Ministarstvu primijetili određene nepravilnosti i analizirali poslovanje tih hotela, čija imena nije saopštio.

“Ima hotela koji posluju pod sumnjivim okolnostima. Prošlu godinu smo potrošili u veoma ozbiljnoj poslovnoj analizi i napravili smo popis hotela na osnovu njihovih završnih računa. Neki od njih imaju sumnjivo mali broj zaposlenih u odnosu na broj gostiju, ali i sumnjivo mali broj prijavljenih gostiju u odnosu na kapacitete”, precizirao je Radulović u emisiji Okvir na javnom servisu.

On je saopštio da su uhvatili i „nepravilnost” u naplati boravišne takse koja je dvostruko premašila rast broja noćenja u Crnoj Gori.

“Uhvatili smo dobar dio nepravilnosti u toj sferi. Njih je i dalje jako puno”, dodao je Radulović.

On je kazao da brojni ponuđači u privatnom smještaju imaju problem da se registruju, ali da će Ministarstvo kroz podsticajne mjere pomoći njihovo udruživanje kako bi mogli da pariraju kolektivnom smještaju.

Izvor: Mina