10-09-2021

U tržne centre samo uz kovid potvrdu, do 100 osoba na proslavama, utakmicama i u noćnim klubovima

Vlada je usvojila nove mjere u borbi protiv koronavirusa, koje stupaju 11. septembra i važe do 24. septembra.

U tržne centre samo uz kovid potvrdu, do 100 osoba na proslavama, utakmicama i u noćnim klubovima | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

U okviru nacionalne digitalne kovid potvrde više se neće privatati status djelimične vakcinacije.

Svadbama i ostalim privatnim proslavama, kao i sportskim događajima u zatvorenom, moguće je da prisustvuje do 100 ljudi, pod uslovom da ispunjavaju jedan od uslova iz digitalne kovid potvrde.

"Broj prisutnih ovakvim događajima na terasama i baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti i zaposleni moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova", kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na današnjoj pres konferenciji.

Ona je rekla da novim mjerama neće biti uveden policijski čas, već da daju prednost imunizaciji.

Ulazak u diskoteke i noćne klubove omogućava se samo prisutnima koji posjeduju jedan od uslova iz nacionalne kovid potvrde, a broj prisutnih ograničava se do 100.

Ulazak u tržne centre takođe se omogućava samo onima koji posjeduju jedan od uslova iz nacionalne digitalne kovid potvrde.

Borovinić Bojović kazala je da do nikakvih izmjena mjera ne bi ni dolazilo da su se one koje su trenutno na snazi iskreno i istinski poštovale.


Izvor: Vijesti