18-10-2021

Uručeni vaučeri četvrte faze projekta 1000 plus

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma organizovalo je četvrtu dodjelu vaučera četvrte faze projekta „1000+“. Kroz prethodne tri dodjele, ukupno je uručeno 412 vaučera. Vaučer je dobilo 191 prioritetno lice i 221 građanin koji pripadaju ciljnim grupama.

Uručeni vaučeri četvrte faze projekta 1000 plus | Radio Televizija Budva

Foto: mediabiro

U Multimedijalnoj sali Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kroz četvrtu fazu uručeni su 49 vaučera i to: 20 vaučera zaposlenima u javnom sektoru, 13 vaučera mladim bračnim parovima do 35 godina života i 16 vaučera ostalim korisnicima.

Kako je kazala Radmila Lainović v.d. generalne direktorice Direktorata za razvoj stanovanja i legalizaciju, projekat „1000plus“, se sprovodi u kontinuitetu od 2010. godine, i predstavlja , kako je navela, projekat socijalnog stanovanja za građane sa srednjim i nižim primanjima koji po tržišnim uslovima ne mogu riješiti stambeno pitanje.

“Koristim priliku da se zahvalim svim partnerima u projektu koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji u interesu građana Crne Gore, prvenstveno Banci za razvoj Savjeta Evrope koja je prepoznala značaj i važnost ovog projekta za crnogorsko društvo i građane i po četvrti put podržala projekat, i naravno bankama i investitorima koji su uzeli učešće u Projektu i Notarskoj komori Crne Gore“, rekla je ona.

Lainović ističe da su se potrudili da obezbijede najpovoljnije uslove za građane Crne Gore, kako bi im pomogli u rješavanju jednog od najvažnijih životnih pitanja.

„ Prije svega, obezbijedili smo ubjedljivo najpovoljniju kamatnu stopu 2.99% - fiksnu, bez obaveznog učešća u kupoprodajnoj vrijednosti nekretnine. Obrada kredita je 0.3%, što je još jedna od povoljnosti, a period otplate kredita do 240 mjeseci. Takođe, kroz saradnju sa Notarskom komorom CG, obezbijeđen je popust od 50% na notarske usluge.

Kao novinu u ovoj fazi Lainović ističe ponuda izgrađenih stanova.

„ Podsjetiću da je javnim pozivom data mogućnost da se kroz ovu fazu mogu kupiti svi izgrađeni stanovi koji su dostupni na tržištu (u vlasništvu i fizičkih i pravnih lica), bilo da se radi o starogradnji ili novogradnji, te smo ovim doprinijeli da je, uslovno rečeno, ponuda stanova u ovoj fazi „neograničena. Ovo podrazumijeva, da građani sami mogu naći stan na tržištu i isti kupiti uz prethodnu prijavu“, poručila je Radmila Lainović.