17-06-2021

Projekat 1000 plus: Uručena još 73 vaučera građanima

U Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma danas su, u okviru četvrte faze projeka Hiljadu plus, uručena 73 vaučera građanima koji su bili na listi čekanja.

Projekat 1000 plus: Uručena još 73 vaučera građanima | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

Generalna direktorica Direktorata za razvoj stanovanja i legalizaciju, Radmila Lainović, uručila je 28 vaučera zaposlenim u javnom sektoru, 21 mladim bračnim parovima do 35 godina i 24 vaučera ostalim korisnicima.

“Kroz projekat Hiljadu plus obezbijedili smo ubjedljivo najpovoljniju fiksnu kamatnu stopu koja iznosi 2,99 odsto, a učešće u kupoprodajnoj vrijednosti nekretnine nije obavezno. Obrada kredita je 0,3 odsto, što je još jedna od povoljnosti, a period otplate kredita do 240 mjeseci”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kroz saradnju sa Notarskom komorom, obezbijeđen je popust od 50 odsto na notarske usluge.

Do sada su uspješno realizovane tri faze projekta, kroz koje je ukupno do sada 1,19 hiljaada porodica riješilo stambeno pitanje, odnosno preko tri hiljade građana.

“Očekujemo da će kroz četvrtu fazu dodatnih 400 domaćinstava riješiti stambeno pitanje”, dodaje se u saopštenju.

U okviru četvrte faze, koja je u toku realizacije, ukupno je do sada uručeno 412 vaučera. Prethodno je uručen 191 vaučer prioritetnoj grupi osoba i 148 vaučera ciljnim grupama.

Vaučeri će se dodjeljivati do utroška sredstava.