29-02-2020

Vaterpolo: Važno gostovanje Budve u Šapcu

Vaterpolisti "Budve" odmjeriće snagu sa sastavom "Šapca" u posljednjem meču Regionalne A1 vaterpolo lige.

Vaterpolo: Važno gostovanje Budve u Šapcu | Radio Televizija Budva

Foto: fb/pvkbudva

Nakon važnog trijumfa nad "Primorcem" prošle subote, pred punim tribinama bazena na Slovenskoj plaži, vaterpoliste "Budve" očekuje i posljednji meč u regionalnom šampionatu.

Slijedi gostovanje neugodnom "Šapcu", drugi ovosezonski duel dva tima. Momci sa bazena "Dragan Trifunović" aktuelnog šampiona Srbije porazili su sa 12:6, početkom novembra kod kuće.

"Teško gostovanje. Nadam se da ćemo biti u dobrom ritmu i energiji, i da ćemo odigrati uspješnu utakmicu kao što je bila prethodna" , kazao je za portal RTV Budva trener "Budve" Drago Pejaković.

Duel na Gradskom bazenu u Šapcu na programu je večeras od 20 časova, dok se pola sata ranije, u Splitu, sastaju "Mornar" i kotorski "Primorac".

Uzbudljiva borba

Kada je riječ o plasmanu od 6-10 mjesta, Šapčani su na čelu tabele sa 13 poena, a vaterpolisti iz našeg grada ih prate sa bodom manje, uz utakmicu više.

Što se tiče opstanka, za Dejana Lazovića i drugove sigurno je da su matematički izbjegli direktnu eliminaciju, a pitanje baraža je još uvijek otvoreno.

Tabela od 6. do 10. mjesta

6.Šabac 11 13
7.Budva 12 12
8.Primorac 11 9
9.Mornar 11 8
10.Partizan 12 8

Jasan rasplet u vrhu

Za razliku od donjeg dijela tabele, rasplet u vrhu je kristalno jasan. Učesnici finalnog turnira biće "Jug" iz Dubrovnika, zagrebačka "Mladost", crnogorski šampion "Jadran" iz Herceg Novog, te "Jadran" iz Splita. Večerašnji termin od 18 sati, u Dubrovniku, rezervisan je za hrvatski derbi između "Juga" i "Jadrana", dok u 19 časova počinje dvoboj crnogorskog prvaka "Jadrana" i "Mladosti" koji se igra u Zagrebu. U ovom kolu slobodna je "Crvena Zvezda".

M.S.