20-07-2021

Veliki uspjeh za ju-jitsu reprezentaciju, Budvani među najboljima

Danas , četvrtog dana takmičenja na prvenstvu Evrope, crnogorska ju-jitsu reprezentacija nastavlja sa velikim uspjesima i osvajanjem medalja na ovako prestižnim takmičenjima. Naime, crnogorska ju-jitsu reprezentacija je danas u duo sistemima osvojila dvije Srebrne medalje.

Veliki uspjeh za ju-jitsu reprezentaciju, Budvani među najboljima | Radio Televizija Budva

Duo par Vukotić Stefan - Caković Lidija (JJK “Budva”) u Duo mix classicu osvojili su srebrnu medalju.

Drugi Duo par Vukotić Stefan - Pešić Filiš (JJK “Budva”) u Duo show M sistemu osvojili su takođe srebrnu medalju.

U Duo mix classic sistemu par Dragutinović Vuk – Popović Aleksandra, izgubili su u borbi za bronzanu medalju.

Duo show par Vukotić Stefan – Caković Lidija (JJK “Budva”), proglašeni su za najbolji Duo par na Šampionatu i tom prilikom im je uručen prigodan pehar.

Na osnovu dosadašnjih uspjeha po trenutnoj rang listi i osvojenih bodova, postoji vjerovatnoća da ovaj par bude učesnik Svjetskih igara 2022. godine koje se održavaju u Americi.

Ukupan skor osvojenih medalja na evropskom šampionatuz je:
dvije zlatne, dvije srebrne i jedna bronzana medalja.



Ako se uzme u obzir da su svi ostali članovi naše reprezentacije izgubili borbe za bronzane medalje (Arso Milić i Radulović Krsto u borbama -85 i -94 kg,, Duo parovi: Vukotić Stefan-Pešić Filip, Duo classic M, Pppović Aleksandra-Kaljević Marija, Duo classic Ž, onda sa pravom možemo konstatovati da smo svi a posebno selector i vodjtstvo reprezentacije veoma zadovoljno nastupom naših reprezentativaca koji su dostojno svojim pristupom, angažovanošću i rezultatima dostojno predstavljali svoji Zemlju i sport kojim se bave.

"Uspjesima sa ovog šampionata i do sada osvojenim medaljama na zvaničnim međunarodnim takmičenjima, Ju-Jitsu Savez Crne Gore se svrstava u red jednog od najuspješnijih sportskih Saveza u Crnoj Gori i šire. Dolazak većeg dijela naše reprezentacije se očekuje u četvrtak 22.07.2021.g. u 21,10 časova na podgorički
Aerodorom, saopšteno je iz Ju-jutsu saveza Crne Gore.