24-02-2024

(VIDEO) Bogati kulturni, umjetnički i zabavni sadržaji Budve predstavljeni posjetiocima Beogradskog sajma turizma

Turistička organizacija opštine Budve i drugog dana 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu nastavlja sa promocijom atraktivnog programa koji će Budvu ponovo učiniti epicentrom dobrog provoda, a danas je fokus stavljen na promociju Ceremonije otvaranja sezone, II Jadranskog festivala igre, kao i XXI Međunarodnog karnevala u Budvi, koji će ove godine biti održan od 27. aprila do 2. maja, pod sloganom „Zajedno”.


Foto: Portal RTV Budva/Arhiva



“Na Sajmu je bilo prelijepo, jedna pozitivna energija, puno je posjetilaca, puno pitanja odakle smo. Usput smo promovisali Budvu, budvanski turizam i uopšte Crnu Goru. Juče sam bila gošća u Ambasadi Brazila u Beogradu. Dogovorila sam da sarađujemo na bazi reciprociteta, da grupe iz Rija dođu kod nas, a onda da mi idemo kod njih. Kad sam kretala u ovu priču prije 22 godine i osnovala grupuFeštađunisa namjerom da vratimo Budvi bogatu tradiciju koju je imala prije rata, moj moto je bio Feštađuni do Rija! Kad to ostvarim, onda mogu da se povučem,” kroz smijeh je ispričala organizatorka Međunarodnog karnevala u Budvi Marija Pjerotić.



“Zaista je zadovoljstvo biti ovdje, biti dio jednog ovakvog karnevala, jedne ovakve organizacije sa TO Budve i mojim kolegama. Reakcije su zaista pozitivne, jako je lijepo sve, vrlo sadržajan program koji smo organizovali i lijepo se zbavljamo. Uživajte i dođite u Budvu na Karneval,” poručio je predstavnik NVO “Feštađuni”, Jovan Pravilović.



“Početak ljetne turističke sezone u Budvi obilježiće dvodnevni internacionalni program koji će se ove godine održati 31. maja i 1. juna. Ceremoniju otvaranja sezone u Budvi predstavljamo i na Beogradskom sajmu turizma uz muzički kvartetHabanerakoji će našim gostima predstaviti barem mali dio onoga što nas očekuje u Budvi ove godine,” najavila je predstavnica TO Budva, Marija Franeta.


Veliki uspjeh prošle sezone pokazao je i Jadranski festival igre, te će ova plesna i muzička manifestacija biti nastavljena i ove sezone u periodu od 7. juna do 2. jula.

“Program će početi 7. juna nastupom Muzičkog centra Crne Gore. Tokom festivala imaćemo priliku da odgledamo četiri ko-produkcije TO Budve. Sarađivali smo sa umjetnicima iz Slovenije, Napulja, sa Malte, iz Hrvatske,” istakla je predstavnica TO Budve, Ivana Rebić.

Predstavljanje programa II Jadranskog festivala igre na sajamskom budvanskom štandu uveličano je umjetničkim performansom plesača iz beogradske baletske škole “Lujo Davičo", te su se tako posjetiocima u Beogradu približili ljepota i značaj ovog festivala.