06-08-2020

(VIDEO) Džaković: Napustiću odborničke klupe, porodici sam obećao prije četiri godine

"Gospodo novinari, 2016. sam dao riječ mojoj porodici da nakon tog mandata izlazim iz odborničkih klupa. Sa Andjelom Ivanović koja je i predsjednica Skupštine opštine Budva nećete moći da me posvađate, a da želite u to ne sumnjam", poručio je nezavisni odbornik Stevan Džaković na današnjoj press konferenciji.

(VIDEO) Džaković: Napustiću odborničke klupe, porodici sam obećao prije četiri godine | Radio Televizija Budva

Zahvaljujući, kako je kazao činjenici da je današnje novinarstvo u Budvi potrlo osnovni novinarski postulat koji se tiče provjere objavljenih podataka i omogućavanja javnosti da čuje obije strane jedne priče kako bi mogla da donese neki sud, prinuđen je da reagujem."Niko od poslanika javne riječi nije se sjetio da mi postavi pitanje da li ja zaista uskraćujem kvorum za sjednicu Skupštine opštine Budva na kojoj se navodno treba odobriti kreditno zaduženje Opštine i tako omogućiti skidanje privremene mjere sa opštinskog računa. Na taj način se javnosti namjerno plasira zaključak da ja kočim isplatu zarada jer ne omogućavam deblokadu računa. Uz sve to, još se prenosi vijest kako sam se skoro potukao sa predsjednicom Skupštine opštine Budva Andjelom Ivanović, vjerovatno jer nisam na odborničkoj listi. Gospodo novinari, 2016. sam dao riječ mojoj porodici da nakon tog mandata izlazim iz odborničkih klupa", kazao je.

On je napomenuo i to da novinari neće uspjeti u svojoj namjeri da ga posvađaju sa Anđelom Ivanović.

"Sa Anđelom Ivanović koja je i predsjednica Skupštine opštine Budva nećete moći da me posvađate, a da želite u to ne sumnjam. Što se moje porodice tiče, nikakve koristi nisu imali od mog bavljenja politikom a materijalne štete jesu. Podsjetiću vas na 2009. godinu kada su na lokalnim izborima u Budvi nastupile tri koalicije, a samostalno izašao samo PzP i osvojio dva odbornička mandata, tada je ta partija prvi put ušla u opštinski parlament a ja sam bio njen predsjednik. Mnogo je teže bilo te 2009. nego danas kada imate sedam lista , teže je bilo sastaviti izbornu listu, biračke odbore, i voditi kampanju, zato što smo bili sami. Danas je to lakše, posebno ako se sakrijete u nekoj koaliciji gdje drugi sve odrađuju za vas", istakao je.

Džaković je podsjetio da 2009. nije imao ko da mu pomogne do ljudi koji su tada činili odbor partije, i njegove porodice, jer na opozicionu listu tada je malo ko htio.

"I zato smatram da je neprimjerno, i ispod svakog nivoa da neko ko je u PZP došao kada je ona već imala višegodišnji skupštinski staž proziva moju porodicu i daje joj karakteristike. To što je moja porodica prošla zbog mog bavljenja politikom ne dozvoljava nikome iz tih redova da je pominje u bilo kom kontekstu. Sada mogu reći i da je najviše maltretiranje doživjela upravo iz redova opozicije. Interesantno je da novinari ne postavljaju pitanje zašto se od decembra prošle do maja ove godine niko iz tadašnje administracije nije zainteresovao da riješi problem sa prijetećom blokadom računa. Nameće se zaključak da je ova kriza projektovana kako bi se imao dobar povod za diskvalifikaciju političkih protivnika. Dobar domaćin ne bi ovu situaciju sa dugom od 29 miliona pustio da izmakne kontroli, bez ako to nije uradio sa namjerom. Razmislite malo. Oni koji konstruišu ovakve neistine su upravo od DPS bili stavljeni kao članovi u razne komisije pa i onu za WTE. Uzeli su hiljade eura za taj rad i nerad, a Skupšptina nikada nije dibila taj izvještaj, čak ni kada su oni bili vlast. Imali su pametnija posla, kao što je nekakva deklaracija o slobodi vjeroispovijesti I ostale tzv. vjerske aktivnosti. Sjetite se da je tadašnji predsjednik Opštine iz redova Demokrata obećao nekome da se Opština zaduži unaprijed 7 miliona I da ce se to platiti WTE. Skupština je naknadno to odobrila, baš kao što je radio i šef OKG prije njega. Tada su nam obećali da garancija neće biti aktivirana. Vidite da su lagali, na sta sam i tada upozoravao i tražio da kažu šta ako se ovo ipak desi. Ni izvještaj o tome nikada nismo dobili u Skupštini", kazao je.

On je istakao da zalaže sve svoje napore da zaposleni u Opštini
dobiju zarade sto prije , ali da se procedura i Zakon moraju poštovati.

"Nijedna odluka se ne može donijeti preko koljena, nakon toliko dugo neozbiljnog pristupa prethodne vlasti", zaključio je Džaković na današnjoj konferenciji za novinare.