11-04-2024

(VIDEO/FOTO) Aprilska čarolija na plaži Mogren

Uz osvježavajući povjetarac i pijesak koji se blago uvija pod koracima, uputili smo se ka plaži Mogren, uzbuđeni da otkrijemo ko sve uživa u ovom "skrivenom" raju i pogledamo na nedavno sanirani odron. Dok smo koračali obalom zraci sunca su igrali po kristalnoj vodi, a put ka plaži je bio prohodan, otvarajući vrata avanture.


Foto: Portal RTV Budva/R.D.

Na obali su već počeli da se okupljaju radoznali prolaznici, željni sunca i morskih talasa. Neki su se prepustili opuštajućoj šetnji duž obale, dok su drugi istraživali stijene u potrazi za skrivenim draguljima koje krije more. Svaki korak je bio poziv na novo otkriće, a svaki osmijeh na licu dokaz da su posjetioci oduševljeni ovim prirodnim blagom.



Dok smo se približavali kupačima upitali smo ih da li je voda topla i da li je pogodno za sunčanje. Na šta je jedan od njih, porijeklom iz Turske odgovorio: "Voda je još uvijek hladna, ali da je odlično za sunčanja jer sunce nije toliko jako i mogu duže da uživam"...



Pogled na nedavno sanirani odron donio je osjećaj olakšanja i nadahnuća. Radost što je ponovo put bio prohodan miješala se sa zahvalnošću prema radnicima koji su uložili trud da staza ponovo bude bezbjedna.



Dok smo se polako udaljavali od obale osjećao se miris mora, kucanje srca u ritmu talasa, a um je bio ispunjen slikama i zvucima nezaboravnog jutra na plaži Mogren. U njenoj ljepoti i čarima pronašli smo trenutke mira i inspiracije koji će, uvjereni smo, svima koji posjete ovo mjesto ostati još dugo u lijepom sjećanju.



R.D.