31-03-2023

(VIDEO) Milici Radović prva nagrada na „Primavera“ festivalu u solo pjevanju

Milica Radović, učenica Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi osvojila je prvu nagradu u disciplini "solo pjevanja" na sedmom po redu Internacionalnom festivalu muzike ”Primavera”, koji se održava u Bijeljini.


Foto: Privatna arhiva

Njen nastup je sa 93,67 bodova ocijenio žiri u sastavu: Violeta Pančetović Radaković, Senka Nedeljković i Tijana Vuksan.


Foto: Privatna arhiva

Milica je treći razred Muzičke škole u Budvi, u klasi nastavnice solo pjevanja Milice Ivanović. Korepetitorka na takmičenju je bila Snežana Banović.


Foto: Privatna arhiva

Festival se održava od 30. marta do 2. aprila u Etno selu ”Stanišići”, u organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Takmičarskog je karaktera i ove godine okupio je preko 550 učesnika iz cijelog regiona iz 85 obrazovnih institucija iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Internacionalni festival muzike „Primavera” omogućava mladim muzičarima da se kroz muziku druže i odmjere znanje sa svojim vršnjacima.


Nastup na takmičenju u Bijeljini

Međunarodni žiri sastavljen je od domaćih i inostranih istaknutih pedagoga, te se trudi da učesnici u okviru ovoga ostvare i razviju svoj muzički potencijal.

Milica nakon završetka osnovne škole planira da upiše srednju muzičku, i na taj način još više se posveti muzici i pjevanju.