22-02-2022

(VIDEO) Miloševa pekarica: Mali šefovi i velika ljubav

Nakon skoro godinu dana od našeg razgovora sa danas trianesteogodišnjim Milošem i devetogodišnjim Nikolom Pimom osnivačima sada već poznatog profila miloševapekarica na instagramu, ponovo razgovaramo sa njima. Gdje su i šta rade najmlađi budvanski šefovi kuhinje i šta se to promijenilo, otkrivamo vam u daljem tekstu, a oni za pratioce našeg portala prave kolašinski kačamak.



Miloš i Nikola ne vole da ih puno hvalimo, ipak to je u njihovom slučaju gotovo nemoguće jer oni su zaista posebni u onome što rade i kako odrastaju.

"Ono što je nama super, jeste to da smo malo aktivirali naše drugove. Pod tim mislim na moju generaciju i malo na naše malo starije srzgare, jer su Nidžovi su još mali", objasnio nam je Miloš na samom početku razgovora,

Pokretači među ekipom

"Dosta društva je počelo samostalno da proba nešto da napravi. Takođe ponekad se skupimo kod mene kući i zajedno spremamo.
Od našeh posljednjeg razgovora desila se i jedna duža pauza jer nijesasam smio zbog operacije ruke, koju sam povrijedio na fudbalu ništa da mijesim ali smo sada opet počeli jer i savjet doktora je da sto više koristim ruku", sa osmijehom je kazao.



I ako mlad Miloš uvijek pronađe način da na adekvatadn način unaprijedi svoje znanje.

"Sto se tiče investicije u moje znanje, ja sam još mali da bih nešto ozbiljno uradio ali eto novo je to što sam završio još dva online kursa kod divne osobe koja se zove Miljana, a na instagramu poznatija kao miljina_kuhinjica.
Jedan je za krofne sa dekoracijom, a drugi masterdaske. To mi je baš interesantno", kaže Miloš.

Nošenje sa "slavom"

"Kao što sam i rekao dosta drusštva je ovo baš super prihvatilo, neki me malo zezaju ali to mi uopšte ne smeta. Ja bih baš volio da mladi nauče po nešto da spreme jer im neće stalno biti roditelji pored njih i da na primjer kad odu na fakultet ne "krepaju" od gladi", kroz osmijeh je kazao šef ove sada već čuvene kuhinjice.



Posvećenost snimanjima videa, kada se završe sve obaveze.

"Snimanje uglavnom ostavimo za predveče kad prvo završimo sve oko škole, Nikolin trening, engleski i kad ne idemo nigdje sa društvom. Imamo dosta obaveza pa ne snimamo prečesto. Ne oduzima nam previše vremena, osim kad Nikola stalno izvodi neke njegove zezancije pa vraćamo ponovo. Na primjer u ovom snimku za kačamak me je češao po glavi sa tučkom, pa onda morasmo da ponavljamo. A inače dok snimamo napravimo usput i neku večeru pa je i korisno. Sad su počeli rođaci da nas zovu kad ce snimanje jer znaju da će biti nešto da "omeze".", priča dječak koji je pobrao sve simpatije naše redackije.

Najviše vole da spremaju, sasvim logično upravo ono što najviše vole i da jedu



"Ja još nemam neke favorite koje volim da spremam, imam želju da puno toga probam da napravim ali najviše pravim sa yuo tube-a ono sto i volim da jedem, dok Nikola više voli voće i žitarice pa on vazda nešto muti i zato ga i zovemo "smuti" (smijeh). Naravno šalim se on za svojih devet godina zna da napravi vrhunski smoothie i razne voćne kaše. To su neke kombinacije za koje ni on sam poslije ne zna recept", otkrivas nam Miloš.

Planovi daleka budućnost

"Za sada nemam nikakve planove. Ovo je stvarno za sada samo hobi i ne razmišljam o ovome kao o nekoj budućnosti. Tek sam 7. razred vidjecemo šta će biti. Bitno nam je da se zezamo, snimamo i družimo", kazao je.

Ipak, malo planiranja nije na odmet.

"Ovim putem sam htio da najavim da ćemo čim bude ljepše vrijeme da pravimo neku radionicu na otvorenom za mlađe negdje pored mora. Gdje će svako recimo da ponese svoj materijal, vangle i oklagije i da zajedno učimo da mijesmo i pravimo neke kolače. Smislićemo gdje, a možda nam i neki od vlasnika restorana posudi dva stola od terase recimo jednom mjesečno. Ali to ćemo objaviti na stranici kada smislimo. Pozdrav za sve pratioce portala RTV Budva i jos jednom hvala na pozivu. I hvala što nas pratite i što nas podržavate", zaključio je šef Pima u razgovoru za portal RTV Budva.

Redakcija portal RTV Budva i dalje će pomno pratiti dešavanja u najmanjoj ali najpoznatijoj pekarici u Budvi u nadi da će se iz nje jednog dana iznjedriti dva velika kulinarska imena.

D.P.