05-06-2023

(VIDEO) Sjutra izložba „Psiha u fokusu”, Kaluđerović: Veoma je bitno promovisati ovu temu

Spomen dom “Crvena komuna” u Petrovcu će od sjutra biti domaćin druge po redu izložbe pod nazivom “Psiha u fokusu” koja će biti otvorena do 18. juna. Organizatori su, pored JU Muzeji i galerije Budva, Kancelarija za mlade pri Sekreterijatu za društvene djelatnosti Opštine Budva i NVO Spiritus Movens.


Foto: Printscreen/N.D.

Prema riječima jednog od člana nevladine organizacije i organizatora izložbe, Bogdana Kaluđerovića, tema same izložbe je mentalno zdravlje.

“Mi smo jedna mlada grupa koja je kroz projekat Foruma MNE – Servisno učenje kroz inkluzivnije društvo – napravili tri projekta na razne teme a jedna od njih je upravo “Psiha u fokusu”, izložba koja se ljetos održala u hotelu Budva”, naveo je Kaluđerović i dodao da je tadašnja izložba bila interaktivnog tipa što znači da je poslije samog otvaranja uslijedila i diskusija na temu mentalnog zdravlja.

“Učesnici su tokom izložbe trebali da pogode koji naziv pripada kojoj fotografiji, šta to predstavlja, a potom je uslijedila i diskusija, a sa ovom izložbom želimo da nastavimo započetu priču, te da navedemo posjetioce da više razmišljaju o temi mentalnog zdravlja. Smatram da je veoma bitno promovisati ovu temu, kako se brinuti o sebi, svom mentalnom zdravlju, a posebno u ovom periodu”, zaključio je Kaluđerović i pozvao sve da dodju na otvaranje.

N.D.