28-01-2018

Vladimir Pavićević novi lider Crnogorske

Profesor Vladimir Pavićević, novi je lider Crnogorske partije, odlučeno je juče na Drugom izbornom Kongresu te stranke.

Vladimir Pavićević novi lider Crnogorske | Radio Televizija Budva

Na Kongresu, na kojem je učestvovalo 150 delegata, za potpredsjednike stranke izabrani su Đorđije Brajović, Zoran Mugoša i Ivica Kaluđerović.

Pavićević, koji je do sada bio savjetnik predsjednika Crnogorske, kazao je da je crnogorska politička scena dubinski podijeljena na dva oštro suprotstavljena bloka a, kako je kazao, provalija između ta dva tabora je slika politike u današnjoj Crnoj Gori.

„Ali su razlike po svim programskim šavovima jedan od razloga nedovoljne integrisanosti stranaka opozicije, iz čega proističe i nemoć opozicionog saveza da dođe do mogućnosti promjene vlasti“, smatra Pavićević.

Potencijalni koalicioni saveznici Crnogorske, kako je rekao, mogu da budu svi akteri koji su zainteresovani za početak mekog razvlašćivanja vladajućih struktura.

Prema njegovim riječima, Crnogorska će posebno da se usmjeri na tri grupe glasača, a to su nadolazeći, nezadovoljni i nezainteresovani.

Dosadašnji lider Crnogorske, Dragan Purko Ivančević, podnoseći izvještaj o ostvarenju ciljeva koji su dogovoreni na cetinjskom Kongresu prije godinu, kazao je da je u periodu između dva Kongresa, Crnogorska značajno ojačala.