19-04-2024

Vodovod Budva: Apel stanovnicima naselja Babin Do da savjesno parkiraju automobile zarad bržeg okončanja radova

U Prvomajskoj ulici u Babinom Dolu u toku su radovi koje izvodi Vodovod Budva. Naime, riječ je o zamjeni azbestno-cementnih cijevi novim, a kako objašnjava PR Vodovod i kanalizacija doo Vesna Mrvaljević, termin završetka radova nije tačno određen.


Foto: PrintScreen/RTV Budva, yt

“Riječ je o jako dotrajalim cijevima, sastav je uglavnom azbest cement koji mora biti zamijenjen novim cjevovodom. Radovi traju već par sjednica i obavljaju se fazno. Potrjaće još neko izvjesno vrijeme, ali ne možemo sa sigurnošću reći do kada. Sve te radove nastojimo da najavimo na vrijeme kako bi svi korisnici bitli obaviješteni o trajanju”, kazala je ona za Polis.


Foto: PrintScreen/RTV Budva, yt

Mrvaljević je istakla da su preostali još zemljani radovi, odnosno vraćanje terena u prvobitno stanje, te je uputila apel stanovnicima tog naselja da pomognu preparkiranjem automobila sa te trase, kako bi što brže i adekvatnije obavljali svoje radove.

“Projekat nije previše finansijski zahtjevan, s obzirom da se radi o dužini od otprilike 700m. Ne možemo tačno reći koliko je sredstava izdvojeno, tek kada se radovi završe znaćemo njihovu tačnu vrijednost”, navela je ona.

Gradski vodovod je u ovomu periodu radio i na infrastrukturi u Ulici 22. novembra, na zaobilaznici od hotelskog kompleksa ka stambenoj zoni, a na početku godine u ulici Boljačin do, podsjeća Mrvaljević.