10-09-2020

Vučković: U nedjelju peti humanitarni plivački maraton

Peti po redu Humanitarni plivački maraton, zakazan je za nedjelju, potvrdio je za portal RTV Budva, organizator i učesnik Luka Vučković, a ruta koju će obilježiti ide od plaže Trsteno, duž plaže Jaz, preko plaža Mogren 1 i 2, te Brijega od Budve do plaže Pizana.


Ovo je prvi put da se tokom jedne ljetnje sezone održe dva maratona humanitarnog karaktera, sa tim što će ovaj maraton biti kraći od prethonog i iznosiće nekih osam kilometara, naveo je Vučković i dodao da je na ideju došao sa svim učesnicima i organizatorima maratona, kako bi upotpunili humanitarnu akciju za pomoć porodici Jovanović, Bakić te Domu starih u Petrovcu.


Luka Vučković

Cijelokupna organizacija Humanitarnog maratona je sa ciljem da se obezbijedi pomoć, u zavisnosti od toga, naravno koliko ko može, za one kojima je pomoć potrebna, da bi se promovisale sportske aktivnosti, kao i prirodne ljepote budvanske rivijere, kazao je Vučković.

Prošli maraton je isplivan u znaku vrpce, što simboliše borbu protiv bolesti.


Logo: Foto Boni

Svi učesnici će proći ljekarski pregled, kao i proteklog puta, a pratiće ih ljekari KBC Podgorica na čelu sa dr. Nikolom Mitrovićem, farmaceutom Ivanom Koprivicom, kao i trenerom Lukom Zenovićem.

Jedan od organizatora i učesnik maratona, Petar Antonioli, kazao je da je cijela organizacija skup ljudi koji imaju za cilj da probude što veću empatiju kod sugrađana, te da pomognu kojima je to potrebno:


Petar Antonioli

Okupljanje će početi u nedjelju, 13. septembra, oko 10 časova u restoranu Mozzart, gdje će biti izvršene pripreme kao i ljekarski pregledi, nakon čega se odlazi na startno mjesto maratona, do plaže Trsteno.


Za Dom starih "Sveti vid" Petrovac, Hipotekarna banka, 520-14941-66

Za Andriju Bakića, Erste Banka, 540-32146947-02;

Za Vanju Jovanovića, Erste banka, 540-32019144-67