01-09-2020

Za budućnost Budve: Nećemo organizovati nijedan vid proslave do formiranja nove vlasti

Iz koalicije "Marko Bato Carević-Za budućnost Budve" poručili su građanima da sa njima dijele radost zbog ostvarenog izbornog rezultata i ubjedljive pobjede opozicije. Ipak, oni su u saopštenju za javnost, upozorili da režim neće otići mirno i demokratski, te istakli da do, kako su kazali, formiranja nove i narodne vlade ne odobravaju nijedan vid javnog okupljanja.



Pobjedu njihove koalicije u Budvi oni vide kao istorijsku, a ona, prema njihovim riječima, ujedno znači i definitivni kraj organizovane kriminalne grupe. Ističu da se dogodio i "pad posljednje evropske diktature".

"Korumpiranog i trulog režima koji je ekonomiju ove zemlje doveo do propasti i namjerio se na osnovna ljudska prava svojih građana", naveli su.

Smatraju da je upravo to razlog za oprez.

"Režim neće otići demokratski, kako dolikuje, već će pokušati svim sredstvima da destabilizuje stanje i iskoristi potencijalne nemire da dovede u pitanje svoj politički poraz", napomenuli su u saopštenju.

Iako je razloga za radost mnogo, dodaju da do momenta formiranja nove narodne vlade neće organizovati nijedan vid proslave.

"Upozoravamo sve svoje članove i simpatizere da do tada ničim ne narušavaju javni red i mir i da ne odobravamo ni jedan vid javnog okupljanja. Osuđujemo i ograđujemo se od svakog vida izgredništva, neprimjerenog ponašanja i postupanja. Svako ko koristi atmosferu pobjede i slavlja da bilo kome uputi neprimjeren poruke, uvrede po bilo kom osnovu nije dobronamjeran i ne dijeli sa nama viziju ljepše i bolje budućnosti Budve i Crne Gore. Zato vas molimo da u duhu mira i bratske sloge sačekamo formiranje nove vlasti i ne damo odlazećem režimu ni najmanji povod za beščasne namjere", apelovali su iz koalciji "Za budućnost Budve".