10-08-2022

Zbog zloupotrebe položaja: SDT formiralo predmet protiv tri člana Odbora i v.d. direktora Regionalnog vodovoda

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore formiralo je predmet protiv tri člana odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje DOO Budva kao i protiv v.d. direktora tog preduzeća.

Zbog zloupotrebe položaja: SDT formiralo predmet protiv tri člana Odbora i v.d. direktora Regionalnog vodovoda | Radio Televizija Budva

Faoto: Portal RTV Budva (arhiva)

U dokumentu koji kruži društvenim mrežama navodi se da je Tužilaštvo predmet formiralo na osnovu krivične prijave koja je podnesena protiv Zorana Lakušića, javnog funkcionera i predsjednika odbora direktora, Jane Sekulić javne funkcionerke i člana odbora direktora, te Novice Tmušića, javnog funkcionera i člana odbora direktora i Borislava Ivankovića vršioca dužnosti direktora.

Kako stoji u opisu krivične prijave, na osnovu koje je formiran predmet, podnesena je zbog osnovane sumnje da su protivpravnim iskorišćavanjem i prekoračenjem granica službenog položaja, postupajući suprotno odredbama Zakona o privrednim društvima Crne Gore kao i Zakona o radu počinili krivično djelo zloupotreba položaja.


Foto: Tviter


Izvor: Portal Analitika