27-05-2020

Aleksandar Bakić napustio Komove, nova stanica hrvatski Nekse

Prvi klub u inostranstvu najboljeg rukometaša u Crnoj Gori za 2019. godinu biće hrvatski Nekse.


Foto: Mnerukomet

Aleksandar Bakić, lijevo krilo Komova, dogovorio je transfer u redove člana SEHA lige, gdje će imati priliku da nadogradi talenat koji ga je doveo do mjesta u reprezentaciji Crne Gore na Evropskom prvenstvu proteklog januara.

"Izuzetno me veseli skorašnji dolazak u Našice i srećan sam što mi se pružila prilika da postanem dio rukometnog kluba Nekse. Ovo potpisivanje ugovora vidim kao veliki korak u svojoj karijeri koji će mi pomoći u daljem napredovanju i usavršavanju svoje igre", izjavio je Bakić za klupski sajt.

Devetnaestogodišnji Andrijevčanin pričao je i svojim rukometnim počecima.

"Rukometom sam počeo da se bavim s devet godina i to u klubu Komovi gdje sam i nastavio karijeru. Mogu slobodno reći da sam se pronašao u rukometu i da je to bila ljubav na prvi pogled koja i dalje traje. Od samih rukometnih početaka uzor mi je bio Jonas Kalman, švedski reprezentativac i igrač Pik Segeda, a svakako moram pomenuti i nevjerojatnog Danca Kaspera Ulriha Mortensena. Dosta sam naučio prateći njihovu igru", rekao je Bakić.

Iako je prošlo mnogo vremena otkad je odigrao posljednju utakmicu, novim saigračima priključiće se spreman.

"I mene je, kao i cijeli svijet, iznenadila kriza sa koronavirusom i morao sam se prilagoditi novom načinu života. Posvetio sam se individualnim treninzima i koristio sam svaki slobodni trenutak za održavanje kondicije. Nadam se da će se ova situacija uskoro riješiti, tako da ćemo moći da se vratimo normalnim treninzima i zvaničnim utakmicama", zaključio je Bakić.


Izvor: FOS Media