29-07-2020

BK Budva: Reprezentativci iz Budve doživjeli šok, umjesto stipendija zatekli prazne kancelarije

Poslije dugog perioda nezadovoljstva reprezentacije i najboljih klubova u svim segmentima rada rukovodstva BSCG i brojnih skandala koje su pratile njihov nemaran rad poput slučaja Olimpijskih kvalifikacija u Londonu, danas je definitivno došlo do kapi koja je prelila cašu, navodi se u saopštenju Bokserskog kluba "Budva".


Foto: BK Budva

"Naime reprezentativci Crne Gore Tamara Radunović, Bojana Gojković, Milovan Sekulović, Petar Marčić, Stefan Savković, Petar Liješević, Nenad Marković, Edin Alković i Milos Krasnići (Kenan Husović opravdano nije bio prisutan zbog nemogućnosti dolaska iz Njemačke) su došli danas u 11 časova na poziv BSCG u njihove službene prostorije radi potpisivanja stipendija za 2020. godinu i doživjeli su šok jer su umjesto dugo očekivanih stipendija zatekli prazne kancelarije", saopštili su danas iz BK "Budva".

Osim toga, kako dodaju, važno je pomenuti da BSCG kada je obavjestio klubove službeno putem e-maila o potpisivanju pomenutih stipendija primjećeno je da na spisku na kojem se nalazi deset takmičara koji su navedeni gore punim imenom i prezimenom, nalazi jos pet lica od kojih se neki i ne bave boksom, a tek su upitni njihov reprezentativni nastupi.

Gore navedena lica su jednoglasno izglasana od strane stručne komisije u kojoj se nalaze najkompetentniji ljudi za praćenje reprezentacije i to direktor reprezentacije Dragan Đuričković, selektor reprezentacije Boško Drašković i trener reprezentacije Nikola Ružić po kriterijumu uspješnosti iz 2019. godine.

Iz boksreskog kluba traže od svih nadleznih institucija za sport u Crnoj Gori da hitno reaguju i odgovore na sljedeca pitanja:

1. Zašto se toleriše vidno loš rad BSCG dugi vremenski period?

2. Zasto su naši bokseri i pored poziva danas došli u prazne prostorije BSCG i rizikovali svoje zdravlje u situaciji opšte poznate pandemije?

3. Kada ce naši bokseri primiti dugo iščekivane stipendije za koje imamo saznanja da je Ministarstvo sporta i mladih djelimično isplatilo odnosno prebacilo na racun BSCG?

4. Ko je i na koji način je protivzakonito i protivmoralno ubacio pet dodatnih imena na spisak stipendista van odluke stručne komisije?

"Na žalost i pored velikog broja bezuspješnih pokušaja razgovora u cilju prevazilaženja krize i poboljšanja rada u savezu došli smo do momenta kad za sve ostale ostale probleme moramo potražiti pomoć sudova i ostalih nadležnih institucija kako ne bi dovodili u rizik opstanak zlatne generacije takmičara crnogorske reprezentacije koja je od 2016. godina osvojila čak četiri medalje ne prvenstvima Evrope", zaključuju iz BK Budva.