05-02-2022

Brauni čizkejk - kombinacija dva kolača u jednom koja vas sigurno neće razočarati

Jede vam se čizkejk, ali vam se jedu i braunisi i našli ste se u dilemi šta prije da spremite? Ovaj kolač spaja najbolje od dva kolača.

Brauni čizkejk - kombinacija dva kolača u jednom koja vas sigurno neće razočarati | Radio Televizija Budva

Foto: Noizz

Sočan, kremast i čokoladan, jednostavno se priprema, ne zahtijeva egzotične sastojke i ne ostavlja vas razočaranima.

Potrebno:

Brauni

120 g rastopljenog maslaca
60 g kakaa
200 g šećera
2 jaja sobne temperature
2 kašičice ekstrakta vanile
60 g glatkog brašna
¼ kašičice soli

Čizkejk

230 g krem sira sobne temperature
35 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike mlijeka
Čokoladni ganaž

240 g čokoladnih kapi ili komadića čokolade
240 g slatke pavlake

Priprema:

Zagrijte rernu na 175 stepeni. Lagano namastite pleh dimenzija 23 x 23 cm. U većoj posudi sjedinite maslac, kakao i šećer. Miješajte dok ne dobijete glatku smesu, zatim umiješajte jaja i vanilu. Dodajte brašno i so pa dobro izmiješajte.

Pecite 20 do 23 minuta dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe uglavnom čista (s nekoliko vlažnih mrvica). Pazite da ne pečete predugo jer će vam kolač ispasti suv, a treba da bude vlažan i sočan. Ostavite da se u potpunosti ohladi.

Za pripremu čizkejka sve sastojke dobro izmiješajte tako da nema više grudvica. Fil ravno razmažite preko ohlađenih braunija, zatim stavite u frižider na sat vremena.

Dok se to hladi, napravite ganaž. U manjoj posudi na srednje jakoj vatri zagrijte pavlaku. Zatim je sklonite sa ringle i u nju dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Treba da dobijete finu, glatku smesu. Ostavite kratko da se ohladi pre nego što je prelijete preko kreme od sira.

Izvadite brauni iz frižidera pa ga prelijte čokoladnim ganažom. Stavite u frižider na dva sata da se stegne i nakon toga je gotovo.

Izvor:
Index.hr