02-05-2024

Jovanović: Podrška roditeljima da se sačuva dvorište za mališane vrtića JPU „Ljubiša V. Jovanović-Maše”

Nosilac liste "Budva naš grad", Nikola Jovanovič, izrazio je punu podršku zahtjevu roditelja da se sačuva dvorište vrtića JPU "Ljubiša V. Jovanović-Maše" i ne dozvoli zauzimanje javne površine. Ističući važnost povećanja kapaciteta predškolskih ustanova i izgradnje novih, Jovanović je naglasio da je to jedna od ključnih potreba grada Budve.


Foto: "Budva naš grad - Nikola Jovanović"

"Zahtjev roditelja da se sačuva dvorište vrtića i ne dozvoli zauzimanje javne površine smatram u potpunosti opravdanim i ovom prilikom im pružam punu podršku. Kao građanin Budve i otac čije dijete pohađa vrtić smatram da je neophodno da radimo na povećanju kapaciteta predškolskih ustanova kao i izgradnji novih jer je to jedna od najvažnijih potreba ovog grada", saopštio je Jovanović.

S obzirom da je iniciran postupak po žalbi pred drugostepenim organom Opštine Budva, Jovanović očekuje da će Glavna administratorka u skladu sa zakonom i rukovodeći se javnim interesom, u najkraćem mogućem roku razmotriti zahtjev i donijeti pravednu odluku.

"Obaveza svih nas kao javnih funkcionera je da radimo u interesu građana, a posebno naših najmlađih sugrađana kojima smo dužni da obezbijedimo uslove za bolji i prijatniji život. Kao predsjednik Skupštine opštine Budva u potpunosti se stavljam na raspolaganje roditeljima i zainteresovanim građanima da zajedničkim snagama branimo i odbranimo prava naše djece", poručio je Jovanović.