23-04-2024

„Budva naš grad” osuđuje nedopustiv pritisak na birače uoči izbora

Predstavnici građanske liste "Budva, naš grad - Nikola Jovanović" izražavaju nezadovoljstvo povodom nedopustivih taktika koje koristi jedna politička koalicija u nastojanju da manipuliše izbornim procesom.


Foto: "Budva naš grad"

"Svjedoci smo ovih dana velikog pritiska koji se vrši na birače da suprotno zakonima i slobodnoj volji daju svoj glas jednoj koaliciji. Mi, kao predstavnici građanske liste "Budva, naš grad- Nikola Jovanović" smatramo da je ponašanje koje ispoljavaju aktivisti te političke grupacije nedopustivo i u najmanju ruku, sramno", navodi se u saopštenju izborne liste "Budva naš grad".

"Budva naš grad", kako navode, podržava sve građane koji se odluče da podnesu krivičnu prijavu protiv lica koja vrše nedozvoljen pritisak u cilju mijenjanja izborne volje pojedinaca. Takođe ih pozivaju da se na predstojećim izborima izjašnjavaju slobodno i bez straha, a da su vrata naše kuće uvijek otvorena za njih.

"Žao nam je što su se nekadašnji saborci odlučili da u potpunosti primjenjuju sistem koji je kreirao bivši režim, i što na žalost, u želji da zasjednu u fotelje više nisu u stanju da povuku granicu između pristojnog ponašanja i nasilništva. "Budva naš grad" je autentična građanska lista, koja je kao programski i politički princip postavila borbu protiv nezasitih partijskih centrala iz Podgorice, a koje kako vidimo, mogu da promjene i zastavu i ideologiju, ali zajedničko im je uvijek loša namjera prema Budvi", zaključuje se u saopštenju.