16-02-2024

Braunović: Komunalna policija svakodnevno na šetalištu, građane molimo za strpljenje i saradnju

"Upućujemo usmene opomene prekršiocima saobraćajnih propisa, nakon kojih se pristupa i kažnjavanju", kazao je u izjavi za naš portal Vladan Braunović, v.d. načelnika Komunalne inspekcije i policije.


sa terena/Fotro: privatna arhiva

Započeta sanacija glavnih gradskih saobraćajnica u Budvi uticala je negativno na protok saobraćaja u centru grada, pa je poslednjih dana bilo brojnih prigovora građana na kolapse u zoni šetališta Slovenska obala, kuda se vozila preusmjeravaju.

"Zbog svih navedenih planiranih i započetih radova na proširenju ulica 22. novembra i Mediteranske, došlo je do promjene režima saobraćaja, tako da se isti odvija donjim šetalištem jer je to jedino izvodljivo rješenje za funkcionisanje saobraćaja prema Starom gradu, Gospoštini i centru Budve. Zbog navedenih radova saobraćaj je otežan na donjem šetalištu i pristupnim putevima koji vode prema šetalištu. Ovaj režim će biti sve do završetka radova na gore navedenim ulicama", kazao je Braunović.

Komunalna policija je svakodnevno na terenu i sankcioniše nesavjesne vozače koji dodatno komplikuju situaciju na terenu parkirajući se na šetalištu i onemogućavajući na taj način protok vozila.

"Komunalna policija svakodnevno vrši nadzor na odvijanju saobraćaja na donjem šetalištu i preduzima upravne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Svi prekršioci koji ne poštuju Zakon o bezbjednosti saobraćaja se sankcionišu. Na navedenim lokacijama postavljena je i vertikalna signalizacija. Takođe se usmeno ukazuje učesnicima u saobraćaju na prekršaje koji počine", istakao je.

Komunalna policija i Komunalna inspekcija postigle su dogovor sa CB Budva o zajedničkom djelovanju i pokušajima da situaciju drže pod kontrolom i obezbjede koliko toliko nesmetano odvijanje saobraćaja duž šetališta.

"Ova služba se obratila i CB Budva – Odsjek za bezbjednost saobraćaja da zajednički učestvujemo u nadzoru na bezbjednosti saobraćaja do završetka radova kako bi učesnici u saobraćaju što normalnije funkcionisali, što su isti i prihvatili za zajedničko djelovanje i saradnju. Stoga se mole građani za strpljenje i saradnju sa ovom službom", zaključio je Braunović.

J.M.