12-12-2023

„Budva srcem”: Za Bojanu prikupljeno 3.411 eura

U OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" danas je održana humanitarna akcija koju je pokrenula grupa budvanskih humanitaraca okupljenih u volonterskoj zajednici "Budva srcem". Današnjom akcijom pod nazivom "Za Bojanu" prikupili 3.411 eura.


Foto: IG/Budva srcem

Udurženje "Budva srcem" zahvalilo se svima koji su učestovali u današnjoj akciji.

Oni su pokrenuli humanitarnu akciju "Budva srcem za Bojanu" za sugrađanku kojoj je potrebna pomoć kako bi otputovala u Tursku zbog transplatacije bubrega.

Ideja humanitarne akcije bila je kupovina užine za neki simboličan novac, odnosno onoliko koliko roditelji, djeca i sugrađani mogu da izdvoje, kako bi pomogli Bojani.



Akciju su podržali brojni sugrađani, humanitarci, mali privrednici, kreativci i ugostitelji pa je spisak prijatelja akcije dug.



Bojani možete pomoći i uplatom na žiro račun: 510-1026043-12.





Volontersko udurženje "Budva srcem" broji više članova za naš portal povodom današnje akcije govorili su Marija Franeta i Miloš Pima, takođe volonteri.







"Kada smo čuli da je našoj sugrađanki potreban novac za transplataciju bubrega odmah smo došli na ideju da pokrenemo ovu akciju. Dosta ljudi se pridružilo i evo nas danas ovdje", kazao je Pima.

Prvi odmor dobro prošao

"Očekuju nas još dva velika odmora u 13.15h i u 15.05h, a nadamo se da će se što više sugrađana pridružiti ovoj akciji i da ćemo svi zajedno učiniti da Bojana ode na transplataciju bubrega", zaključila je Franeta.