15-12-2021

Dobri duh decembra: Dragana Pima pokrenula magiju darivanja u Budvi

Sugrađanka Dragana Pima u saradnji sa Komunalnim preduzećem Budva, Drugom osnovnom školom i slobodno možemo reći gradskim miljenikom koji je više puta sa desetkom položio ispit iz humanosti na djelu, Lukom Vučkovićem u Budvi je organizovala humanitarnu akciju za Dječiji dom "Mladost" iz Bijele. Akcija se sporvodi od danas pa do 25. decembra, a korpe za ostavljanje poklona po želji i mogućnosti postavljene su u Drugoj osnovnoj školi i na ulazu u Stari grad, sa strane Veljih vrata, kod restorana Mozzart.



Kkao je došlo do ideje

"Ima jedna grupa na fejsbuku "Dobrota liječi", čiji sam član i kroz njih sam se uključivala u humanitarne akcije i tokom prole godine. Onda sam ove godine, pošto volim božićne filmove u jednom vidjela taj način organizacije humanitarne akcije sa korpom i dobila sam ideju. Iskomunicirala sa Komunalnim pa su mi dali korpe, a pitala sam i našeg sugrađanina Luku jer uvijek učestvuje u humanitarnim akcijama, do je moja drugarica uciteljica u Drugoj osnovnoj školi, pitala njenu direktoricu za podršku i eto tako smo se organizovali, za djecu iz Bijele", kazala je Pima za portal RTV Budva.

Djeci možete pokloniti sve ono što može trebati djetetu od 0 do 18 godina (igračke, školski pribor, slikovnice, knjige, nakit, odjeća, obuća, šminka itd).

Neke stvari ne moraju biti nove, ali poželjno je da budu u dobrom stanju ako su koričćene.



Pokloni se mogu ostavljati od danas pa do 25. decembra, a već 26. će biti dostavljene djeci u Bijeloj.

Realizaciju akcije podržalo je Komunalno preduzeće Budva koje je pozajmilo korpe za odlaganje plastike, direktorica JU "Druga osnovna škola" Budva, Nataša Radonić koja je dozvolila da jedna korpa bude u holu škole, kao i Luki Vučkoviću, koji je dozvolio da druga korpa bude ispred restorana “ Mozzart”.



Pima je napomenula da će u saradnji sa Lukom Vučkovićem, u sklopu Mozzarta tokom cijele godine stajat kutija za donaciju novca, čiji će sav prihod biti namijenjen jdeci iz doma "Mladost".

"I posebno hvala Jeleni Albijanić Tomić i grupi Dobrota liječi na motivaciji, podršci i organizaciji iste akcije u drugim gradovima. Šta drugo još reći osim da se nadam da će korpe brzo biti pune", zaključila je Pima.

Budva se još jednom pokazala kao dom humanosti, a za humanost nam je uglavnom potrebno samo jedno, i to je nešto što svi u sebi moramo pronaći, dobro srce.

D.P.