29-02-2024

Budvanski taksisti postigli dogovor sa predstavnicima Opštine

Unija taksi prevoznika Crne Gore inicirala je sastanak sa predstavnicima Opštine Budva, Sekretarijatima za komunalno stambene poslove i privredu, te Komunalnom policijom kako bi se postigao dogovor o izmještanju i obilježavanju taksi stajališta u gradu.


Foto: arhiva portala

Osam budvanskih taksi udruženja ujedinjeni su u cilju da se naše adekvatno rješenje za prevazilaženje problema sa izmještanjem taksi stajališta zbog rekonstrukcije Ulice 22. novembra i izgradnje kružnog toka.

Na sastanku je dogovoreno je da se urgentno formira radna grupa koja će zajedno obići sve zone u opštini i sagledati koje su mogućnosti i gdje da se obilježi tablama i gdje da se iscrtaju nova taksi stajališta.

Plan je da se formira radna grupa koju će sačinjavati članovi nadležnog sekretarijata i članovi taksi prevoznika, a koji bi trebalo da zajedno obiđu lokalitete i predlože gdje će biti stajališta koja će se koristiti do usvajanja postojećeg elaborata o saobraćaju na teritoriji Opštine Budva.

Na sastanku je takođe dogovoreno da Komunalna policija oslobodi postojeća taksi stajališta koja su uzurpirana civilnim autima u svim zonama Budve, naveli su iz Udruženja budvanskih taksi prevoza.