23-06-2020

Bulatović: Nećemo dozvoliti da nas destruktivizam vodi svojim putem

Povodom aktuelne situacije u Budvi saopštenjem za javnost obratila se Crnogorska.


Foto: Crnogorska

Saopštenje Vladimira Bulatovića iz Crnogorske prenosimo integralno::

Dok su pristalice i funkcioneri Demokrata i DF-a i u toku jučerašnjeg dana osmišljavali salve uvreda i razmišljali o iznalaženju različitih destruktivnih i rušilačkih metoda samo u cilju zadržavanja fotelja i funkcija, ja sam radni dan iskoristio da prođem kroz papire i pregledam koje su to količine novca koje
fale opštinskom Budžetu.

Takođe, uprkos tome što su okupirali i moj radni prostor, uspio sam da prođem kroz dokumentaciju koja je važna za funkcionisanje grada. Vidio sam da u gradskoj kasi fali više od pet miliona eura u odnosu na predviđeni Budžet za redovno funkcionisanje, te oko 30 miliona za obaveze zbog kojih je blokiran račun Budve.

Zato i danas koristim radni dan da održim sastanak sa ministrom finansija, gospodinom Darkom Radunovićem, u cilju iznalaženja načina, da održimo život u Budvi.


Dok je Demokratama i DF-u slobodan dan, kako reče odbornik Radović, meni je radni. Zato, što njima posao podrazumijeva da sa prozora zgrade Opštine drže govore okupljenim svojim članovima, koje su doveli iz cijele Crne Gore, dok meni radni dan podrazumijeva da iznađem načine da Budva živi i funkcioniše.

Carević u Vladu ide da razgovara o privatnim problemima, ja idem da razgovaram o Budvi i interesima Budvana. To je suštinska razlika između nas.

Mi nećemo pristati na primitivizam i destrukciju u koje pristalice Demokrata i DF-a žele da nas uvuku, ali se isto tako nećemo povući pred najprizemnijim načinom ponašanja kakav demonstriraju pristalice bivše budvanske vlasti, jer ne smijemo dozvoliti propadanje prijestonice turizma, jer se okupila šačica
destruktivnih građana koji žele da pogaze institucije sistema.