03-05-2021

CEDIS: Skoro polovina zahtjeva opravdana

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) primio je 3,15 hiljada zahtjeva korisnika, dok je 45,7 odsto njih u prošloj godini okarakterisano opravdanim, saopšteno je iz kompanije.

CEDIS: Skoro polovina zahtjeva opravdana | Radio Televizija Budva

Foto: CEDIS

Iz CEDIS-a su kazali da je odgovoreno na 84,7 odsto zahtjeva, dok su se najčešći razlozi obraćanja potrošača odnosili na sanaciju mreže, zamjenu stubova, izmještanje distributivne mreže i poboljšanje kvaliteta napajanja, pišu Dnevne novine.

“Nadležni sektori su osnovanim okarakterisali 45,7 odsto zahtjeva u prošloj godini. Od februara 2019. godine, proces obrade zahtjeva korisnika obavlja se kroz platformu Bitrix, čime je omogućeno upravljanje dokumentima tako da se u svakom trenutku može sagledati status predmeta, faza u kojoj se nalazi i odgovorna osoba”, objasnili su predstavnici CEDIS-a.

Oni su saopštili da je zamjenu stubova tražio 831 potrošač, izmještanje distributivne infrastrukture 357, dok su poboljšanje kvaliteta napajanja zahtijevala 334 korisnika.

CEDIS je formirao prije četiri godine kancelarije za odnose sa krajnjim korisnicima, koje su smještene u Podgorici, Nikšiću, Baru, Tivtu, Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima. U tim kancelarijama građani mogu predati zahtjeve koji se tiču održavanja mreže, stanja distributivne infrastrukture i problema u njoj.

“Rast broja zahtjeva svjedoči i o povećanju povjerenja korisnika u kompaniju, jer će na svoje obraćanje dobiti odgovor i riješiti uočeni problem ukoliko se u odgovarajućoj proceduri zahtjev potvrdi kao osnovan”, rekli su predstavnici CEDIS-a.

Prema njihovim riječima, u prvim mjesecima ove godine registrovan je povećan broj podnesaka u poređenju sa prethodnom, zbog, kako su objasnili, problema na mreži prouzrokovanih nepovoljnim vremenskim prilikama.

“Bez obzira što je organizacija poslovanja naše kompanije bila modifikovana zbog praćenja i poštovanja propisanih mjera usljed aktuelne epidemiološke situacije, to nije značajno uticalo na podnošenje zahtjeva krajnjih korisnika, jer je njihovo dostavljanje omogućeno i elektronskim putem”, rekli su u CEDIS-u.

Dugoročni cilj CEDIS-a je stvaranje dvosmjernog odnosa sa korisnicima kao značajnom ciljnjom grupom kojoj se mora olakšati komunikacija sa kompanijom.

“Sva komunikacija sa korisnicima dešava se u Službi za odnose sa krajnjim korisnicima. Tu se slivaju sve potrebne informacije i podaci iz operative i sektora podrške, na osnovu kojih se priprema i dostavlja korisniku pisani odgovor”, objasnili su u CEDIS-u