18-11-2022

"Crna Gora u prvih 10 zemalja u koje se izvoze poljoprivredni proizvodi iz Vojvodine"

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je Crna Gora uvijek bila u prvih 10 zemalja po obimu izvoza poljoprivrednih proizvoda iz AP Vojvodine i dodao da je dužnost i obaveza da se to održi i podstakne.


Foto: Beta

Kako je saopšteno nakon sastanka sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goranom Đurovićem, Mirović je istakao da je najvažnija tema susreta bila saradnja u oblastima trgovine i privrede, te da su dogovoreni naredni koraci u cilju intenziviranja tih oblasti.

Mirović je ocijenio je da to što je Crna Gora ove godine zemlja partner na novosadskom Sajmu turizma korak u podsticanju aktivnosti na polju predstavljanja potencijala i novih sadržaja AP Vojvodine i Srbije u Crnoj Gori, ali i Crne Gore u Srbiji.

"Podrška crnogorskoj nacionalnoj manjini, kao i Srbima u Crnoj Gori, izuzetno je značajna ukoliko želimo pun obim odnosa", istakao je Mirović i najavio nastavak te podrške u Vojvodini realizacijom projekata, prije svega u oblasti kulture.

Đurović je rekao da je Crna Gora zainteresovana za unapređenje saradnje u oblasti turizma, a da je na sastanku bilo riječi i o "zajedničkim nastupima na trećim tržištima".

Dodaje se i da je Đurović izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi na podršci crnogorskoj nacionalnoj manjini u Vojvodini.

(Beta)