10-06-2016

Čučka: Podržavamo protest Sindikata

Čučka: Podržavamo protest Sindikata | Radio Televizija Budva

"Opštinski odbor Crnogorske demokratske unije u Budvi izražava ozbiljnu zabrinutost zbog statusa i ekonomskog položaja zaposlenih u opštini Budva.

Lokalna vlast nikada nije poštovala evropske standarde o zaposlenima u lokalnoj samoupravi, pa se danas suočavamo sa problemima i nezadovoljstvom radnika čija su osnovna prava ugrožena, iako su zagarantovana zakonom i  Ustavom. 

Zarade gotovo hiljadu radnika kasne četiri mjeseca, a negativne posljedice se osjećaju u svim sferama života u Budvi. Korumpirane strukture, koje su godinama upravljale Budvom, dovele su radnike u položaj nedostojan čovjeka. Partijsko zapošljavanje, nepotizam, poslušnost kao kriterijum za napredovanje, nesigurni uslovi za rad i osnivanje porodice, su samo neki od faktora koji dodatno otežavaju položaj radnika u budvanskoj opštini. 

Cdu Budva smatra da su godinama unazad zaposleni u opštini korišćeni kao instrument manipulacije pred izbore i da je došlo  vrijeme da se to promijeni. Ne smijemo dozvoliti da zbog pogrešne politike oni najbolji i najškolovaniji odlaze iz našeg grada. Budvi su potrebni stručni ljudi, profesionaci, da domaćinski upravljaju našim resursima. 

Zbog svega navedenog Cdu Budva podržava protest u organizaciji Sindikata zaposlenih u Opštini Budva. 

Volimo Budvu i želimo njen oporavak, preporod i uspjeh", navodi se u saopštenju koje potpisuje Miodrag Čučke, predsjednik OO Cdu Budva.