24-04-2024

Dvodnevno Savjetovanje o važnosti zaštite i zdravlja na radu u Petrovcu

Savjetovanje pod nazivom "Unapređenje kvaliteta u sprovođenju Zakona o zaštiti i zdravlju na radu - važan korak ka članstvu u EU", biće održano od 24. do 26. aprila 2024. godine, u hotelu Palas, u Petrovcu. Savjetovanje se organizuje u saradnji sa Udruženjem zaštite na radu Crne Gore i Ministarstvom rada i socijalnog staranja Crne Gore, povodom Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu.


Foto: uznr.me

Razlog za organizaciju ovog savjetovanja leži u prepoznatoj potrebi za unapređenjem kvaliteta sprovođenja Zakona o zaštiti i zdravlju na radu, kako bi se ispunili standardi i zahtjevi EU, ali i osiguralo zdravije i bezbjednije radno okruženje za sve zaposlene u Crnoj Gori.

Učešće stručnih lica u sprovođenju ZZNR ima ključnu ulogu u obezbjeđivanju sigurnog i zdravog radnog okruženja, a poslodavci imaju odgovornost da izgrade kulturu rada u kojoj se poštuju sve obaveze prema zakonu. Kroz razmjenu iskustava, stručna predavanja i panel diskusije, očekuje se doprinos boljem razumijevanju suštinske uloge stručnih lica u ovoj oblasti, kao i podizanje svijesti o važnosti zaštite i zdravlja na radu.