19-04-2024

Delegacija HG „Budvanska rivijera“ boravila u Barseloni

Delegacija HG Budvanska rivijera A.D. koju je predvodio gospodin Jovan Gregović, izvršni direktor, boravila je u Barseloni na poziv gospodina Jose Maria Costoma, predsjednika kompanije Cinia a posredstvom gospodina Vladimira Popovića. Cinia je vodeća kompanija za inovacije u korišćenju prirodnih izvora energije poznata po projektima kao što su The Intelligence, CTI – Smart Tourism Center, APP AND CONTENT MANAGER.


Foto: HG Budvanska rivijera

Tokom posjete predstavnici kompanije Cinia prezentovali su pilot projekat “TN Slovenska plaža - Pametan grad” koristeći prirodne izvore energije (vodu, struju i zelene površine).

Gospodin Gregović se takodje susreo sa izuzetnim pojedincima iz hotelske industrije, uključujući gospodina Manela Casalsa, generalnog direktora hotelijerstva u Barseloni i gospodina Francesca Zucchitella Corisa, biznismena. Održani su sastanci i sa predsjednikom Ceha ugostiteljskih privrednika Costa Brava-Tossa de Mar (APEHTOSSA), zatim članom izvršnog odbora PIMEC Girona i Catalunya, kao i potpredsjednikom Federacije ugostiteljstva regije Girona, čije iskustvo pruža dragocjen uvid u mogućnosti za saradnju. Gospodin Gregović se susreo i sa gospodinom Jordi Calvetom San Joséom, drugim zamjenikom gradonačelnika Barselone i mnogim drugim zvaničnicima i privrednicima.

Razmjena iskustava sa ovim izuzetnim pojedincima iz vrha španske turističke industrije značajno su otvorili mogućnost za buduću saradnju.