23-12-2020

DF Budva: Praznična edukacija za OO DPS Budva

"Putujući cirkus zvani OO DPS u stečaju nastavlja da uveseljava javnost Budve, ali i Crne Gore pokušavajući nekako da se izvuče iz blata korupcije i kriminala, ali sa svakim novim saopštenjem sve dublje i dublje tonu", kazali su iz DF Budva u reagovanju na današnje saopštenje budvanskog odbora DPS-a.


Saopštenje prenosimo u integralnom obliku:

Očigledno isfrustrirani dvostrukim porazom koji su pretrpjeli od Bata Carevića, on je počeo da im se priviđa na svakom koraku pa i na manifestacijama sa kojima Opština Budva nema nikakve veze, a čiji su organizatori Kolo pravoslavnih sestara, Parohija Paštrovsko – Tudorovićka uz pomoć kompanije Adriatic properties. I ne samo što nema veze sa Opštinom, već nema veze ni sa Crkvenom opštinom Budva čiji je gospodin Carević predsjednik.

No pošto je cirkus OO DPS odlučio da ožali Coca – Cola brend koji je opšte poznat u svijetu kao Deda Mraz, ili možda Đedo Mraz, i da sa opštim bolom u srcu podrže dječicu kojoj je simpatični čikica u crvenom navodno zabranjen, iskoristićemo i ovu priliku da ih podsjetimo na činjenicu da su oni budvanskoj djeci zabranili vazduh koji dišu ispaljujući suzavce u salu Mediteranskog sportskog centra, što je složićete se daleko traumatičnije od najavljenog humanitarnog bazara koji je organizovala vjerska organizacija ćija je svrha prikupljanje novčanih sredstava kojima bi se pomoglo egzistencijalno ugroženim sugrađanima. Što je opet, složićete se, mnogo važnije od toga da li se lik zove Božić Bata ili Deda Mraz.

Suština je u dijeljenju radosti a ne dijeljenju koruptivnih talova na koju su pripadnici ove putujuće, retrogradne družine sa manjkom opšteg obrazovanja navikli.

A pošto je vrijeme dijeljenja, iskoristićemo ga da sa vama podijelimo i par korisnih informacija koje će vam pomoći da se u nekom narednom saopštenju manje brukate.

Lik Deda Mraza je zapravo lik Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca i putnika. I u anglosaksonskoj kulturi se često Deda Mraz naziva tradicionalno Saint Nicholas. Po vjerovanju i predanju, on je imao običaj, pošto je bio bogat, da uveče šalje svoje sluge sa vrećama punim hrane i drugih potrepština u siromašne dijelove grada kako bi pomogao ljudima u nevolji. Koka-kola preuzima njegov lik dvadesetih godina prošlog vijeka, odijeva u prepoznatljivu crvenu odeždu sa bijelom bradom i pravi vjerovatno najvještiju marketinšku kampanju u istoriji čovječanstva. Toliko je dobra da je i dan danas dio popularne kulture.

Dakle gospodo draga, osim što imate manjak opšteg obrazovanja vi pokazujete ogromnu dozu fašističkog narativa u vašim pisanijama koja je toliko daleko od svega za šta se na riječima, ali nikako suštinski, zalažete.

Nadajmo se da ćete napokon shvatiti da nam za koji dan stiže 2021.godina a ne 1919. Uzgred, Crna Gora je divna, slobodna zemlja a biće i bogata i prosperitetna onda kada vas na svim poljima definitivno pošaljemo u prošlost gdje i pripadate. Vi a ne mi.