29-12-2021

Dobar nastup pionirki OK Budva na Novogodišnjem festivalu odbojke

Pionirke Odbojkaškog kluba imale su dobar nastup na XII Novogodišnjem festivalu odbojke koji je u periodu od 24. do 26. decembra održan u Novom Sadu. One su u konkurenciji 18 ekipa stigle do četvrtfinala.


Foto: OK Budva

Ovaj tradicionalni turnir ima međunarodni karakter, a učešće su uzele ekipe iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Rusije.

Ekipa OK Budva nastupila je u kategoriji mlađih pionirki(2008/2009 godište) gdje je ucesce uzelo 18 ekipa.

"Veoma smo zadovoljni plasmanom u četvrtfinale, a vrlo malo nam je falilo da se plasiramo i u polufinale. Odigrali smo pet utakmica sa ekipama Block-out (Beograd), Novi Sad (Novi Sad), Zaslon (Šabac), Volley strand(Novi Sad), a u eliminacionoj fazi ponovo smo igrali sa ekipom Novog Sada, koju smo u grupi savladali rezultatom 2:1, ali smo u četvrtfinalu izgubili istim rezultatom", kazao je za naš portal trener budvanskih odbojkašica Danilo Bibin.

Pred njihovim takmičarkama je lijepa odbojkaška perspektiva sto su, kako je trener istakao, pokazale i na samom turniru.

"Većina ovih djevojcica igra Drugu ligu Crne Gore, a ove godine nas očekuje i pionirsko i kadetsko prvenstvo. OK Budva je prepoznao perspektivu mlade ekipe i ulaže značajan napor u pravcu njihovog daljeg sportskog razvoja", rekao je Bibin.


M.S.