17-09-2017

Džaković: Očekivao sam da će kolege iz DF pa i gospodin Carević svoj izbor za odbornika vezati za slobodnu volju svojih sugrađana Budvana

Nezavisni odbornik u SO Budva Stevan Džaković, obratio se danas saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

Džaković: Očekivao sam da će kolege iz DF pa i gospodin Carević svoj izbor za odbornika vezati za slobodnu volju svojih sugrađana Budvana | Radio Televizija Budva

Nakon pozitivnog odgovora i podrške od strane Demokrata mojem zahtjevu za krucijalne izmjene Izbornog Zakona, očekivao sam da će i drugi koalicioni partneri pa i DF, shvatiti značaj ovoga i učiniti demokratski iskorak da se poštuje Ustav CG, da građani konačno biraju odbornike i poslanike pa i mene i gosp. Carevića. Očekivao sam da će kolege iz DF pa i gos. Carević svoj izbor za odbornika vezati za slobodnu volju svojih sugrađana Budvana, a ne da njegov izbor zavisi od volje i raspoloženja Andrije Mandića koji je njegov lider i partijski poslodavac. Kažu sugrađani da se danas mnogo lakše na visoko mjesto na listi za poslanika i odbornika dolazi za novac, te da samo ne zavisi od volje simpatizera i glasača te stranke.

Kolege iz DF-a, nikada u svojoj političkoj karijeri sve do danas nisam nikome, pa ni vama, davao povoda za bilo koju sumnju u moj opozicioni stav prema DPS-u pa mi nije jasno vaše toliko sumnjičenje i potenciranje da se jasno izjasnim, da se suočimo 'da se pogledamo u oči i kažemo sve što imamo', iz čega bi javnost mogla krivo zaključiti da vi za mene imate neki kompromitujući materijal, pa me želite zaštititi i sl. Pitam se, čikate li ga Vi meni da ja Vas lično i javno ne smijem upitati, Da li ste Vi lično izjavili u sudnici g. Careviću da ste postigli Sporazum sa prvakom DPS-a i vođom OKG Svetozarom Marovićem o mitu i korupciji u kamenu tj. kršima, a da za uzvrat dobijete da gradite infrastrukturne objekte po Budvi, svakako bez tendera, ili je novinar to pogrešno prenio??! Jeste li Vi rekli u Budvi da nećete ići za mišljenje u Podgoricu pa ste otišli kada su trebali lideri iz PG da Vas postave za predsjednika.

Ako sam Vas dobro razumio optužujete 'moju fioku' i gos. Krapovića da smo zajedno blokirali rad budvanskog Parlamenta i da građani trpe zbog toga. Vjerujte jednu stvar kolega Careviću, da su Demokrate prije pola godine podržala, kao što je sada uradila, moju inicijativu za poštovanje Ustava CG i vraćanje slobode građanima, i da ste vi to isto uradili, ne bismo danas pričali na tu temu. Vi ste gos. Careviću i vaš DF i danas u prilici da date svoj puni doprinos za izmjene Izbornog Zakona, čime biste udarili temelj na totalnom razvlašćivanju, tehnokrate, birokrate i diktatora Mila Đukanovića i njegovog DPS-a kao OKG.

I na kraju gos. Careviću, ja apsolutno nemam nikakvu dilemu niti razmišljam da li treba ili ne na nove izbore koje izgleda vi u DF-u priželjkujete. Nezavisni odbornik Stevan Džaković će podržati dalji rad skupštinske većine u Budvanskom Prlamentu sve dokle ona bude radila za opšti interes svih građana i grada Budve. Isto tako od mene nikada nećete dobiti podšku ako nije u skladu sa gornjim načelima, a što toplo savjetujem i vama. Samo transparentnim i konstruktivnim dijalogom svi treba da se suprostavimo ličnim interesima, makar oni bili i u okviru vladajuće većine, kriminalu i korupciji koja je harala našim Gradom.

Konačno ova vlast treba da učini Budvu konfornom i udobnom za sve njene građane, da Konkurs i vladavina prava budu iznad svakog pojedinca i da ova i svaka buduća vlast bude servis građana, jer niko od nas u 21 vijeku nema potreebu da bilo ko vlada sa nama osim Ustav i zakoni CG.



Nezavisni odbornik

Stevan Džaković