30-08-2017

Džaković: Prevara i neistina je da je trebala biti donešena Odluka o zabrani gradnje u Miločerskom parku

Saopšetenjem se javnosti obratio Stevan Džaković, nezavisni odbornik u SO Budva.

Džaković: Prevara i neistina je da je trebala biti donešena Odluka o zabrani gradnje u Miločerskom parku | Radio Televizija Budva

Bez imalo stida predsjednici Opštine, Skupštine i Potpredsjednik Demokrata su me optužili za korupciju ne iznoseći niti jedan dokaz. Pri tome ne žele da čuju sebe i da se sjete svojih obećanja u predizbornoj kampanji. Moj uslov nije uslovljavanje, već elementarni preduslov fer i poštenih izbora, o kojima svi toliko pričaju. Može li biti fer izbora ako nemamo slobodno izraženu volju građana, ako nemamo pravo glasa na izborima, ako ne glasamo imena nego partije? Zaboravili su drugovi da je političkim programima njihovih partija demokrata i df, predviđeno otvaranje izbornih lista i glasanje za imena. To je dakle obećanje koje su dali građanima! Međutim kada treba to sprovesti u djelo, onda se kriju iza nedolaženja u Skupštinu, i onda svi jednoglasno brane interes DPS-a i sprovode diktaturu. Svi u opoziciji onda rade na sistemskom i masovnom kršenju prava građana, a sve u cilju ostavljanja na vlasti DPS-a i ostalih neostvarenih liderčića opozicije. U Budvi i CG je na sceni kršenje biračkog prava koje građanima Budve sleduje po Ustavu, preporuci Venecijanske komisije, (kodeks dobre prakse) i Evropskoj povelji o zaštiti lokalne samouprave. Druge partije nemaju otvorene liste u programu i onda ispadaju poštenije od Demokrata i DF, koje ovo imaju u programima samo da bi prevarili građane. Zbog toga naši najkvalitetniji građani ne dolaze do izražaja i Gradom vladaju nesvršeni đaci i poslušnici Podgorice. Kako su odbornici baš ti koji jesu, kada ni jednog nije birao niti jedan građanin? To je visoka korupcija! Vjerovati da je dovoljno završiti političke nauke i onda ćeš biti najmudriji te još i profesionalni političar, očigledno nije ispravno. Sve me ovo podsjeća na vizit kartu jednog čuvenog fudbalera, na kojoj je napisao "profesionalni fudbaler".

Potpredsjednik Demokrata reče da sam korumpiran, a isti on je ukrao mandat u SNP i odnio ga u Demokrate, i onda se predstavlja da Demokrate imaju odbornika u Parlamentu i to bez izbora. Isti on je SNP-u branio da pokreće pitanja oko brda Spas, jer tamo ima zemlju koju treba da valorizuje, uzeo je 9900€ pomoći od Opštine koju vodi DPS, za liječenje člana familije koje nikada nije vratio, dobio cca 10.000€ kao član komisije koju je postavio dps. Isti on je poslanik i odbornik. Oni kao opozicija ne glasaju za privremene objekte Statisa na SV. Stefanu , a kao vlast opet ih izglasaju kao i DPS?? Kako se zove kada se obećava depolitizacija lokalne samouprave, a onda se ustvrdi da je to nemoguće sprovesti u Crnoj Gori?

Zaboravili smo da je obećano da luka Budva neće biti više mjesto nesuglasica sa državnom vlašću. Toliko se je prašine i obećanja davalo oko luke Budva da nije bilo sedmice bez novinskog teksta. Potpredsjednik Demokrata još i napravi pres ustvrdivši da će opština raditi na rješavanju tog problema, ali to je samo još jedna u nizu sitnih prevara građana, jer isti nije došao na TV Budva i emisiju oko Luke.

Predsjednik Skupštine je bio do juče direktor u firmi Svetozara Marovića Zavodu za izgradnju Budva, sada drži privremenu lokaciju na zemlji Olivere Ilinčić bez rješenja o radu, to znači bez izmirenih obaveza prema Opštini čiji je predsjednik Skupštine. Takodje je član iste komisije kao i drug potpredsjednik Demokrata. Čovjek srednjoškolac je predsjednik Skupštine Budve, da li je to korupcija neka vide građani, ali je to moguće jedino u zemlji gdje vlada partitokratija.

Predsjenik je zaboravio da radi svoj posao, pa je onako reklamerski donio Odluku o zabrani gradnje, koja nas je samo blamirala. Zaboravio je da tu istu Odluku i mnoge druge zakonske norme insistira i primijeni na soliteru njegovog kuma. Naprotiv njegove službe su pečatirale soliter kada je republička inspekcija htjela da sruši dio objekta i na taj način zaštitile divlju gradnju. Inače voljeli bi da vidimo kako je u tom slučaju štitio opštinsku imovinu, te šta je preduzeo. Meni lično je rekao, pred svjedocima, 'najpametnije je ne miješati se u taj soliter'??! Predsjenik je upoznat i sa opštinskom zemljom koju ne želi da povrati u vlasništvo opštine jer je sada u vlasništvu njegovog koalicionog partnera. Dakle daje državnu zemlju da bi opstao na vlasti, e to je korupcija. Zna on kome je 7000m2 zamijenjeno za istot toliko opštinske urbanizovane zemlje, 2008. godine.

Prevara i neistina je da je trebala biti donešena Odluka o zabrani gradnje u Miločerskom parku! I neprofesionalno su neki mediji prenijeli tako definisano. Radi se o odluci da Opština bude stranka u postupku. Mada smatram da je Opština trebala tužiti obrađivača i ujedno na Ustavnom sudu tražiti privremenu mjeru u vezi Plana. Koliko je njima bitna ova odluka govori da su je stavili na zadnje mjesto u dnevnom redu.

Neka zakažu Predsjednici hitnu sjednicu sa dvije tačke dnevnog reda identičnih odluka, za luku Budva i Miločerski park i biće usvojene. Ovako se bave podmetanjima i laganjem javnosti!!

Inače gurati djecu u zgradu bez upotrebne dozvole i bez standarda za vrtić na 4 sprat TQ govori samo za sebe.


Stevan Džaković