04-01-2018

Džaković: Medojević me smijenio zbog donacija školama u Budvi

"Zamjerili su mi što sam sa odborom u Budvi, na čijem sam čelu bio, 15.000 € dao u donacijama škola i obdaništu, sponzorisali smo neke građane kojima je to zaista potrebno, te platili dugove i potrošili sredstva, a da nisu otišla njima u Podgoricu" - kazao je za portal Ujedinjenje Stevan Džaković, nezavisni odbornik u Skupštini opštini i višegodišnji lider PZP-a u Budvi.

Džaković: Medojević me smijenio zbog donacija školama u Budvi | Radio Televizija Budva

"Oni su mi to smrtno zamjerili jer su mislili da sva sredstva koja su iz opštinskih budžeta opredjeljuju za rad lokalnih odbora na osnovu broja mandata, moraće ići u Podgoricu. Išla su godinama da bi se vratio onaj čuveni kredit od 1.500.000 € od predsjedničke kampanje iz 2008. godine. Do tada su uzeli preko 80.000 € a da nam nikada nisu rekli i kako se troše ta sredstva. Ja kao član predsjedništva partije nikada nisam dobio finansijske izveštaje za četiri godine! To vam govori o timu partija i opozicionarima" kazao je Džaković.

Ova vlast u Opštini Budva je bolja od svojih prethodnika, što i nije posebno teško, ali je daleko od toga što su, ili što je, obećavala građanima. Vlast je počela da klizi stopama DPS-a i to se vidi na svjednici oko usvajanja Budžeta. Skoro cijela rasprava oko te tačke je bila ko je zapošio i otpuštio. To pokazuje kancer rana crnogorskih društava, a to je Izborni zakon koji je odbijen i koji je osnova pogrešnog sistema koji bi pokvario i najbolje, a kamoli ovakvu vlast. Moju podrsku imaju jos vise još par mjeseci do kad ocekujem da ce Demokrate, kako su javno objasnili, pokrenuli inicijativu za izmjenu Izbornog zakona u Skupštini Crne Gore, izjavio je Džaković.

Na pitanje zašto se razišao sa PZP-om nezavisni odbornik Stevan Džaković kaže da se sa njima razišao, jer oni nisu iskreni u svojoj namjeri i obećanjima gradjanima. Nisu nikada bili spremni da se bore za otvorene liste i neposredno izbore u Crnoj Gori, iako su obećavali to predizbornim programima prije šest godina. Na više puta ponovljeno pitanje kad će doći vrijeme za to i zašto sada nije vrijeme i ko to procenjuje i na osnovu čega da nije vrijeme za otvorene liste, oni su stalno ćutali. On dodaje da to valjda govori o timu ličnosti i političkom prevarantima.

"Sopšteno mi je da je lideru Nove obećano da ću ja biti izbačen iz partije, jer sam podržao Krapovića za predsjednika. A o tome da je postzborne pregovore u ime DF u Budvi vodio njegov blizak funkcioner iz Budve, govori sve. PzP je na to pristao ne obavještavajući mene. Carević je čak na sastanku u DF-u jednom priznao, izrevoltiran mojim pitanjima, citiram: "Medojević je rekao da te marginalizujemo!" Ponavljam, zahvalan sam im na tome", zaključuje Džaković.