30-04-2023

(FOTO) Dječiji karneval u Budvi: Dječija radost i šarene maske ispunile grad

Štićenici Dječijeg doma "Mladost" iz Bijele otvorili su danas svojom karnevalskom grupom Međunarodni dječiji karneval u Budvi, koji je ove godine okupio oko 800 učesnika iz Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije u okviru 36 grupa.

(FOTO) Dječiji karneval u Budvi: Dječija radost i šarene maske ispunile grad | Radio Televizija Budva

Turistička organizacija Budva i NVO Feštađuni su se pobrinuli da sve prođe u najboljem redu, a jedna od organizatorki Dječijeg karnevala, Ivana Kurtović ističe da je sve lakše kada se radi sa djecom.



“Raditi sa djecom je interesantno, kreativno, lijepo i sigurna sam da djeci u Budvi danas nudimo prelijep provod, zajedno sa Evropskom federacijom karnevalskih gradova, sa TO Budva i naravno NVO Feštađuni koji već 20 godina uveseljavaju naš grad i uvijek čine da sezona počne na najbolji mogući nači,” kazala je Kurtović.



Nakon Male karnevalske povorke uslijedio je maskenbal show tokom kojeg su kostimirani animatori uz pratnju muzike zabavljati djecu do kasnih poslijepodnevnih sati. Kako bi djeci program bio što interesantiji tu su bili momci i djevojke na štulama, animatori i bubnjari, a organizovan je i face-painting. Oduševljenje karnevalom nisu krili ni najmlađi učesnici povorke.



“Moja maska je meduza, dolazim iz OŠ “Mirko Srzentić”. Karneval je super, odlično mi je,” kazala je jedan od učesnica.



“Meni je ovdje super, jako je lijepo i veselo, tema naše maske je “Vi ste naš gost”, mi predstavljamo restoran i tu smo da vas uslužimo,” objasnila je druga maska.

Večeras se nastavlja bogat kulturno-zabavni program koji su organizatori brižljivo pripremili za sve dane trajanja Međunarodnog budvanskog karnevala.



“Imamo preko 100 izvođača, dešavanja na svim trgovima Starog grada. Grad je sinoć bio pun, ovo je nezvanična najava turističke sezone. Mislim da će sve biti kako treba, za sada sve protiče u najboljem redu,” rekla je Sandra Jablan, predstavnica NVO Feštađuni.



Kako bi i treće veče karnevala protekao u sjajnoj muzičkoj atmosferi pobrinuće se bend O’Konrads, nakon kojih će koncert održati primorski pop-rok sastav The Grupa. U 22 sata i 30 minuta na binu će izaći legendarna grupa iz Sarajeva, Letu štuke. Unutar Starog grada, na platou ispred Jadranske straže nastupaju Una Andrea, Anyushka iz Beograda, crnogorski DJ-evi Lerr; Straks i regionalna DJ atrakcija After Affair.