23-06-2023

(FOTO) FSKL Budva partner na pet Erasmus+ projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju

Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku Budva je prepoznat kao pouzdan partner u ERASMUS+ projektima kako u regionu tako i u Evropi. Trenutno smo partneri na pet evropskih projekata koji imaju za cilj unapređenje visokog obrazovanja u oblastima delovanja. Fakultet je od 19. do 21.juna bio domaćin radionice SMARTEL projekta, navodi se u saopštenju FSKL Budva.

(FOTO) FSKL Budva partner na pet Erasmus+ projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju | Radio Televizija Budva

Foto: FSKL Budva

Koordinator projekta je Univerzitet u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

"Konzorcijum projekta čine deset visokoškolskih ustanova i to šest iz zemalja Zapadnog Balkana i četiri iz Evropske Unije. Projekat je u završnoj fazi i nakon tri godine trajanja projekta na ovom, devetom sastanku, učesnici su izveštavali o progresu projektnih aktivnosti na svojim institucijama. Za Fakultet za saobraćaj komunikacije i logistiku cilj je između ostalog bio da se formiraju dve multimedijalne učionice i to jedna u prostorijama fakulteta u Budvi a druga Udaljena učionica za hibridno učenje u Beranama", navodi se u saopštenju.



Dodaju da formiranjem i radom ovih učionica fakultet je preuzeo praksu iz EU na osnovu njihovih iskustava i unapredio proces edukacije kadrova u skladu sa trendovima koji dolaze iz Evrope.

"Ponosni smo na ostvarene ciljeve tokom ovog projekta prvenstveno jer se održivost realizovanih aktivnosti nastavlja i nakon završetka ovog projekta", zaključuje se u saopštenju.