22-10-2021

(FOTO) U okviru V2V projekta SMŠ Danilo Kiš posjetili partneri iz EU

U okviru pilot projekta V2V-Capacity Building in the Western Europe, Erasmus +, Srednju mješovitu školu "Danilo Kiš" su posjetili partneri iz zemalja Evropske Unije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Holandije, Finske u periodu od 18 do 20. oktobra. Cilj njihove studijske posjete je bio upoznavanje sa radom i funksionisanjem škole kao i pomoć u nastavku realizacije brojnih projektnih aktivnosti u cilju izgradnje kapaciteta.

(FOTO) U okviru V2V projekta SMŠ Danilo Kiš posjetili partneri iz EU | Radio Televizija Budva

"Članovi tima Ljubica Miljanić Janjušević, Ivan Ivanović, Stanica Kovačević, Nikoleta Bevenja, Dijana Kostović su tokom ove posjete organizovali niz posjeta i aktivnosti koje će doprinijeti boljoj saradnji lokalne zajednice i partnerskih institucija", saopšteno je iz srednje budvanske škole.

Pored obilaska škole EU partneri su bili gosti Kancelarije za evropske integracije i Sekretarijata za društvene djelatnosti kojom prilikom je predstavljen rad Omladinskog kluba.



Tokom posjete EU partneri su bili gosti hotelske grupe Montenegrostars kojom prilikom su se bliže upoznali sa izvođenjem praktične nastave kod poslodavca. Gosti su učenicima predstavili njihove institucije što je izazvalo veliko interesovanje i želju mladih ljuda da učestvuju u projektu i budu dio mobilnosti koja je planirana za februar 2022.



Učenici 2-8 sa profesorom Darkom Stojanovićem su goste dočekali sa tradicionalnim poslasticama, a maturantkinje smjer turistički tehničar su bile njihovi vodiči kojim prilikom su ih upoznale sa istorijom i kulturom Budve.



Partneri u ovom projektu su:
1.Apro Formazione -Alba,Italija
2.ROC Noorderpoort -Groningen,Holandija
3.Sedu -Seinajoki,Finska
4.Strukovni centar SIC Ljubljana,Slovenija
5.Gospodarska škola-Čakovec,Hrvatska
6.JU Srednja škola za saobraćaj i komunikacije Sarajevo BiH
7.Qendra e Kompetences -Ferizaj,Kosovo
8.Diakovie Training Center-Mitrovica,Kosovo
9.JU Srednja stručna škola "Ivan Uskoković" Podgorica
10.JU SMŠ "Danilo Kiš Budva




D.B.